Az angol nyelvű videóban Thomas Doll először arról beszél, hogyan lett ő a IX. kerületiek új trénere.
Elutaztam Budapestre, megnéztem a csapat egyik mérkőzését, megnéztem a körülményeket, az edzőközpontot, egyeztettem az elnökkel és az illetékesekkel, majd hazautaztam, és adtam magamnak két napot, de már akkor jó érzéseim voltak a munkával kapcsolatban." Arra a felvetésre, hogy akkoriban munkanélküli volt is egyszerű magyarázattal szolgált: „A mi szakmánkban egy-két év kihagyás még nem olyan nagy probléma. Ez látható más edzők esetében is, akik kimaradtak néhány Bundesliga-szezonból."
A tudósításban elmondják, hogy a Ferencváros - amely az első magyar BL-résztvevő volt - szeretne visszakapszkodni a csúcsra, de most messze van tőle. „Ez valóban teher, de egy kellemes nehézség. Ha minden az öledbe hullik, benne van a veszély, hogy elkényelmesedsz. Szóval nem jelent gondot. A célunk, hogy visszajuttassuk a Fradit az élre" - meséli a Hamburg korábbi szakvezetője.
Premier League
Cavani további egy évig marad a Unitednél
6 ÓRA
Ezután következik a klub bemutatásra, amelyről elmondják, hogy egy friss közvéleménykutatás szerint egymillió szurkolója van, nem mellesleg rekordot jelentő 28-szoros bajnok és 20-szoros kupagyőztes, ráadásul az UEFA Kupában is a legjobbnak bizonyult egyszer (azt nem tették hozzá, hogy akkor még Vásárvárosok kupája volt.) Ugyanakkor - jegyzik meg - azok a győzelmek évtizedekkel ezelőttre nyúlnak vissza, azóta a klub még az élvolnalból is kiesett. Viszont egy új időszak vette kezdetét, új vezetéssel és új szponzorokkal, valamint egy új stadionnal, amely augusztusban nyitotta meg kapuit, méghozzá a Chelsea elleni mérkőzéssel.
Orosz Pált, a klub ügyvezetőjét is faggatják arról, miért éppen Dollra esett a választás: „A célunk az volt, hogy egy olyan edzőt találjunk, akinek komoly játékosmúltja van, mert így játékosfejjel tud gondolkodni. Egy olyan szakember, akinek vannak céljai, és rendelkezik tapasztalattal is vezetőedzőként. Nagyon elégedettek vagyunk eddig Thomasszal."
Doll pályafutásának bemutatóját követően ismét a vezetőedző következik, mesélve a magyar labdarúgásról: „Nem úgy akartam idejönni, mint valami nagyokos a világbajnok hazájából. Ezt Magyarországon nem lehet megtenni, lekezelő lenne. Véleményem szerint a feladatunk, magyarországi edzőknek, hogy felgyorsítskuk a játékot. Erre van szükség az akadémiákon is. Németországban 2004-ben kezdtük el építeni az utánpótlás-központokat, ahonnan kikerültek az olyan labdarúgók mint Götze, Reus és Özil."
A Ferencváros egy nemzetközi kerettel rendelkezik jelenleg, a hazai labdarúgókon kívül többek között német, spanyol, brazil és lengyel játékos is megtalálható. Az edzéseken leginkább angolul érkeznek az utasítások.
Benjamin Lauth, aki korábban már Hamburgban is játszott Doll keze alatt szintén megszólal: „Egyáltalán nem változott azóta, hogy legutób együtt dolgoztunk. Ugyanolyan: precíz, és érzelemdús. Ő volt az egyik oka annak, hogy ide szerződtem. Ismertem az edzőt."
Természetesen téma, hogy a szurkolók egy része bojkottálja a mérkőzéseket a vénaszkenner miatt, amiről el is mesélik, mi is valójában. Emiatt - szerintük - kétezerrel vannak kevesebben a lelátón, ami a Haladás elleni bajnokin 5 500 főt eredményezett. Kiemelik, hogy a hangulat így sem volt rossz. A Fradi ugyan uralta a szombathelyiek elleni mérkőzést, gólt viszont nem tudott szerezni, csak helyzetekig jutott.
Vajda György sportújságírót is hallhatjuk, arról mesél, hogy Doll olyan mentalitást hozott magával, ami hiányzik jelenleg a magyar közegből.
Az utolsó jelenet pedig a német edző eddigi egyik legviccesebb válasza amióta hazánkban tevékenykedik, és amivel egy lehetséges új támadó szerződtetésésével kapcsolatos kérdésre válaszolt: „Tárgyalunk a Real Madriddal Cristaino Ronaldoról."
A kommentár is érdekes: „Egyszer Puskás Ferenc azt mondta: „Kis pénz - kis foci. Nagy pénz - nagy foci." Thomas Doll jelenleg a kis ligákban tevékenykedik. De Magyarország szeretne visszakerülni a nagyok közé."
Hírek, képek, érdekességek a német futballal kapcsolatban a hosszabbitas.hu Bundesligával foglakozó facebook-oldalán.
OTP Bank Liga
Távozik a Ferencvárostól a 39-szeres magyar válogatott
9 ÓRA
Bundesliga
Szoboszlai Dominik érkezése óta először edzett a Lipcsével
10 ÓRA