-3. perc Nagyon rossz előérzetem van a németekkel kapcsolatban. Nyilván nem az első meccs a legfontosabb egy tornán, de azért megadja az alaphangot. Mindazonáltal kicsit arra vágyom, hogy kapjanak ki a németek, mert a korai pofon jót tud tenni egy komoly csapatnak, fel tudja hergelni a győzni akarást. Ehhez aligha kaphattak volna jobb ellenfelet a portugáloknál, Ronaldóstul. Nem tartom elég biztosnak a német védelmet, úgyhogy sokgólos (3-4) meccsre számítok. Müller kezd, ez tetszik!
4. perc Most láthattuk először a német kaput, egy borzasztóan gyors portugál kontra végén Almeida emelte lágyan Neuer kezébe a labdát. Eddig a németek nyomtak, helyzet nélkül.
7. perc Hajjaj! Csúnyán eladott labda, Ronaldo berobog a 16-oson belülre, éles szögből a kapusba lövi. A túloldalon a portugál kapus adja oda a labdát előzékenyen Khedirának, aki üres kapuba, kapásból, 20-ról nem talál. Luxus!
Premier League
Tényleg Artetából lehet a következő Wenger? Büszkeség és balítélet az Arsenal-Tottenham után
17 ÓRÁJA
11. perc Tizi! Götzét lerántják, pedig nagyon nem akart elesni (hát német). Müller lövi, 1-0.

Müller lövi

Fotó: Eurosport

14. perc Szép német kontra, Pepe helyezkedik jól és tisztáz.
Naná, hogy nagy az iram, és mind a két csapat olyan focit játszik, amit szeretek: kevés passzból előre, minél gyorsabban, minél hatékonyabban. Ez nem a Barcelona, bocs :)
22. perc Lahm mekkorát szerelt? Aztán Moutinho felrúgja, de nem kap sárgát. Nem baj, Philipp jól van, ez a lényeg.
25. perc Nani 17-ről külsővel lő egy gyönyörűt, éppen fölé!
26. perc Megint jönnek a portugálok, Almeidát szereli kőkeményen Hummels, labda volt.
Simán benne van a portugál egyenlítés, de igazán nagy ziccerük még nem volt.
28. perc Almeidát le kell cserélni, megsérült. Éder jött a helyélre, aki nem a gimis angoltanárom, hanem a Braga csatára.
30. perc Khedira hazaadja a portugál térfélről, mondjuk, hogy nem volt más választása, de ez nem volt szimpi.
31. perc Na végre egy nagy helyzet! Kroos teszi előre, Özil bepasszol középre, és csak egy becsúszó védő menti meg a portugálokat a 0-2-től.
32. perc De nem sokáig! Szöglet, Hummels fejel, 2-0!

Hummels fejel

Fotó: Eurosport

35. perc Ígéretes portugál kontra, de Nani rosszul passzol, Ronaldonak esélye sincs a lövésre. Aztán: Coentrao lesen kapja a labdát, az asszisztens nem int, viszont totál gólhelyzetben középre teszi a labdát (rosszul), pedig azt rá kellett volna rúgni. Egyértelmű szépítési lehetőség volt.
37. perc Pepe piros lapot kap! Szabálytalankodott Müller ellen, amit nem fújt le a bíró, aztán viszont lefejelte a földön ülő, fejét fájlaló németet. Jogosnak tűnik innen. Úgy látszik, Pepe nem bírta idegekkel. Ember- és kétgólos hátrányban Portugália!

Pepe is fejel

Fotó: Eurosport

40. perc Fura figura a szabadnál, hárman átlépik, Kroos végül a sorfal tetejébe lövi.
45. perc 3-0! Müller blokkol egy felszabadítást a 16-oson belül, és azonnal lő, gól. K.O.-szaga van!
A szünetben megint előjött az rossz előérzetem. Az ugye egyértelmű, hogy ez a meccs megvan, de vajon mennyire tesz jót a németeknek (bárkinek) egy nagy különbségű győzelem az első meccsükön?
Velos helyett Ricardo Costa jön be a szünetben. Középpályás helyett védőt hoz be Paulo Bento, gondolom el akarja kerülni a 6-0-t.
48. perc A portugálok támadás-szerűségeinél nemhogy az utolsó, de sokszor az utolsó előtti passz is hibádzik...
51. perc De nagy passzt kapott Özil a leshatáron (túl?), de nem tudta elpasszolni Rui Patrício mellett.
52. perc Jó passz Ronaldótól, két portugál egymást zavarja a 16-os csücskénél. Konkrétan Nani elvitte Coentrao elől, pedig az utóbbi jobb szögben jött. A helyzet elmarad. De nem reménytelen a portugálok játéka és mentalitása.
56. perc Na most a németek támadtak egy barcelonásat, két passzal több a kelleténél, lövés sincs. Özil egyébként rengeteget dolgozik, a második félidőben eddig minden német támadásban benne volt, de nem jön össze neki a jó lövés, a jó passz.
59. perc Boateng elbambult, elkésett, Ronaldót felrúgta, szabad, közel a 16-oshoz. Kb. 22 méter, Ronaldo szöge, de eltalálja a sorfalat.
A németek elkezdik kicsit kocogósra venni a figurát, ez nem tetszik. Viszont jön Schürrle, Özil helyett. Rögtön utána Coentrao meghúzza a belső combját, le kell cserélni szegényt. Az ág is húz. Szuperlassításokkal ütjük el az időt, szomorú portugál fejek, szegény Coentrao hordágyon távozik.

Coentrao combja elszakadhatott

Fotó: Eurosport

Leült a meccs. A portugálok sansztalanok, a németek már mintha pihennének a következő meccsre.
69. perc Schürrle iramodik meg a jobb szélen, középre teszi Götzének, ő cselez, majd lő, de a védő beleér, fölé. Szöglet. Semmi.
72. perc Hummels marad a földön, rosszul érkezett, őt is cserélni kell. Mustafi jön be.
75. perc Német labdavesztés, nagy lövés, kipattanó, esik a portugál csatár, Ronaldo reklamál ezerrel, a közönség fújol. Nem tűnt tizenegyesnek,de én elfogult vagyok :)
78. perc 4-0. Két német támadás fél perc alatt, az elsőnél egy passzal több (Müller ront), aztán Schürrle teszi középre jobbről, a kapus kezéről Müller elé pattan, aki 3 méterről bepofozza. Igazi Müller-gól (persze Gerd).
81. perc Hublot mondja: Podolski jön Müller helyére. Mesterhármas Thomastól, jó kezdés, még akkor is, ha az egyik tizenegyes volt.
92. perc Óriási szabadrúgás Ronaldótól, de nem helyezte elég jól Neuer könnyedén védett.
Sima német győzelem, a portugáloknak emberhátrányban nem volt esélyük a felzárkózásra, sőt, a gólszerzésre sem. De 11-11 ellen is a németek voltak jobbak. Thomas Müller volt a főszereplő, három gólja, és a róla kiállított Pepe miatt. 4-0
Serie A TIM
Hetekre kidőlt a Juventus két sztárja, bajban a Zebrák
18 ÓRÁJA
Ligue 1
El-Khelaifihoz közeli kambodzsai herceg venné meg a Saint-Étienne-t
18 ÓRÁJA