AFP

A női foci legjava az Eurosporton

A női foci legjava az Eurosporton
By Eurosport

The 17/07/2017 at 15:56Updated The 18/07/2017 at 12:45

Az UEFA 2017-es női labdarúgó-EB minden perce élőben látható a csatornán

  • Az Eurosport mind az UEFA női labdarúgó Európa-bajnokság mind a 31 meccsét élőben közvetíti
  • Még több különleges kameraállás fokozza a nézői élményt
  • Sabrina Delannoy francia futballista szerint minden játékos szeretne részt venni ezen a versenyen

A házigazda Hollandia, a nyolcszoros győztes Németország és az olimpiai ezüstérmes Svédország csapatai mellett Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Norvégia és Anglia vesz részt az idei tornán. A döntőre pedig augusztus 6-án, vasárnap kerül sor a német határhoz közel fekvő Enschede városában.

A torna a nézők számára is különleges élmény lesz: a bajnokság 31 meccsét mind élőben láthatjuk majd az Eurosporton, ráadásul a korábbinál sokkal részletesebb és látványosabb formában, hiszen a csatorna idén először közvetíti ekkora technikai felszereltséggel, összesen 14 kamerával a női Európa-bajnokságot.

France Football Woman team practice

France Football Woman team practiceEurosport

Idén, a korábban a francia válogatott színeiben 39 alkalommal pályára lépő Sabrina Delannoy lesz az Eurosport francia közvetítésének a kommentátora.

Delannoy elmondta: “Ez a bajnokság az egyik legfontosabb, olyan, amin minden női játékos szeretne részt venni, szerintem ez idén sem lesz másként. Mivel én magam is csak nem rég vonultam vissza minden egyes játékosról pontosan tudom, hogy mennyire izgatottak amiatt, hogy képviselhetik a hazájukat és bemutathatják a női foci lényegét a rajongóknak Európa-szerte. Természetesen az elmúlt 6 bajnokság nyertese, Németország idén is esélyes, de 2017-ben akár más csapatok is előretörhetnek.”

Les Parisiennes célèbrent le but de Sabrina Delannoy lors de PSG-Barcelone (2-0), demi-finale retour de Ligue des champions féminine, le 29 avril 2017.

Les Parisiennes célèbrent le but de Sabrina Delannoy lors de PSG-Barcelone (2-0), demi-finale retour de Ligue des champions féminine, le 29 avril 2017.Getty Images

Az Eurosport vezérigazgatója Peter Hutton hozzátette: “A tenisztől kezdve, a télisportokon át az atlétikai vagy úszó eseményekig már most számtalan fontos eseményt közvetítünk, a csatornán világszínvonalú női játékosokkal találkozhatnak a rajongók. Izgatottak vagyunk, hiszen az Eurosport az egyetlen hely, ahol a rajongók minden egyes pillanatát élvezhetik a női Európa-bajnokságnak…”

Szathmári Attila, Eurosport kommentátor, aki idén közvetíteni fogja az UEFA eseményit, több csapatot is esélyesnek tart 2017-ben: “Idén is egyértelműen az a kérdés, hogy ki lesz képes legyőzni Németországot, aki idén az aktuális olimpiai bajnoki címmel érkezik Hollandiába. A francia és az angol válogatott is esélyes, de szerintem okozhatnak még meglepetéseket a spanyolok, a norvégok vagy éppen a házigazda hollandok is.”