A Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott a címvédő Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának rangadóján.


Nem kezdett megilletődötten a Mezőkövesd a Ferencváros vendégeként sem, az idény meglepetéscsapata kifejezetten bátran vállalkozott támadásépítésre, a címvédő pedig - a magyar bajnokságban tőle szokatlanul - gyors kontrákkal veszélyeztetett. A hazaiak nem egy ilyen akcióból, hanem szöglet után szereztek vezetést, de a gól nem változtatta meg a játék képét, sőt, a Mezőkövesd részéről Zivzivadze ziccert hibázott. Az első félidő derekától kiegyenlítetté vált a játék, mindkét fél vezetett szép támadásokat és voltak ígéretes próbálkozások, védenie azonban csak a hetek óta nagyszerű formában lévő Dibusznak kellett egy ízben a szünet előtt.
A folytatásban a vendégek szinte azonnal egyenlítettek, a gól után pedig kissé paprikássá vált a hangulat, amit a játékvezető tíz perc alatt kiosztott négy sárga lappal próbált megfékezni. Amikor ismét a futball került középpontba, a Ferencváros ragadta magához az irányítást, de előbb Szappanos védett nagyot, majd éppen az ő hibáját Boli nem tudta kihasználni óriási helyzetben. A hajrában inkább mezőnyjáték volt helyzetek nélkül, így az eredmény már nem változott a lefújásig.
Labdarúgás
Nem számíthat a Hertha egyik alapemberére Dárdai a hajrában
4 ÓRA
A pontosztozkodással a hazaiak maradtak a harmadik, a vendégek pedig a második helyen.
Érdekesség, hogy mostanáig a fővárosiak hazai pályán, míg a mezőkövesdiek idegenben voltak százszázalékosak, a jó sorozatát egyik csapat sem tudta folytatni, de a veretlenségét így mindkettő megőrizte.
MTI
OTP Bank Liga, 11. forduló:
Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, 7437 néző, v.: Pintér
gólszerzők:
Ihnatenko (9.), illetve Zivzivadze (49.)
sárga lap:
Ihnatenko (45.), Botka (52.), illetve Berecz (50.), Zivzivadze (53.), Pekár (59.)
Ferencvárosi TC:
Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic - Haratin, Ihnatenko (Leandro, 75.) - Zubkov, Isael (Bőle, 71.), Nguen (Varga R., 82.) - Boli
Mezőkövesd Zsóry FC:
Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Silye - Pekár, Karnickij, Berecz, Cseri (Vajda, 82.) - Nagy D. (Takács T., 76.; Sajbán, 87.), Zivzivadze
Europa League
Az Arsenalt Bergkamp és Wenger megmentette 25 éve, most ki fogja?
5 ÓRA
Labdarúgás
Gulácsi 2025-ig hosszabbított a Leipziggel
6 ÓRA