Kivételesen annak tudatában böktem rá erre a találkozóra, hogy egészen biztos voltam abban: ez a párosítás nem fog csalódást okozni. Nem is okozott, a Bayern München idegenben is veszélyesen játszott, akár tovább is juthatott volna, de ahogyan azt a feltételes mód is sugallja, végül a Real jutott fináléba. Ismét. A Szemüveget a Flórának podcast legújabb adásában pedig ki is beszéltünk nagyjából mindent, ami ezzel a meccsel kapcsolatban az eszünkbe jutott.


Rögtön azzal a szolgálati közleménnyel kezdeném, hogy Flóra sűrű elfoglaltságai miatt ezúttal a szokottnál picit korábban vettük fel a podcastet. Így esett, hogy a beszélgetés alatt még csak megtippelni tudtuk, ki lesz a Real ellenfele a kijevi fináléban. A liverpooli 5-2 után mondjuk nem volt nehéz jóslatokba bocsátkozni, és ugyan a Roma szépen halt meg a visszavágón, valóban Mohamed Salah-ékra vár az a feladat, hogy megakadályozzák a spanyolok triplázását.
Szerencsére a Real-Bayern kapcsán is bőven volt kibeszélni való, szóba kerültek a felemás teljesítményt nyújtó kapusok, újfent rácsodálkoztunk a Real félelmetes hatékonyságára, boncolgattuk azt a felettébb izgalmas kérdést, hogy mi hiányzott a Bayern játékából, illetve a szerencsefaktor szerepét is megpróbáltuk megfejteni. Inkább kevesebb, mint több sikerrel. És természetesen a bírózás sem maradhatott ki, mert nincs focis podcast bírózás nélkül.
Labdarúgás
"Ez az 1-1 30 éve a válogatott egyik legnagyobb eredménye"
EGY ÓRÁJA
Pláne, ha a Real Madridról van szó.
Végül, de nem utolsósorban röviden megvitattuk, van-e létjogosultsága a kibővített, 24 csapatos klubvilágbajnokságnak, majd Flóra az Iránban férfinak öltöző női szurkolók kapcsán feltette a nagy kérdést, vajon a Milan bajnoki címe esetén hajlandó lennék-e női ruhába öltözni. A választ most persze nem lövöm le, de azt megígérhetem, az adás végére tisztán kikristályosodik, mennyire kiéhezett egy átlag Milan-szurkoló egy aprócska sikerre.
Az adásban elfelejtettük értékelni a mérkőzést, ezért ezt utólag vagyunk kénytelenek pótolni.
Csatári Flóra: 7/10
Németh Dániel: 9/10
Az adást itt hallgathatjátok meg, ha viszont most épp nem értek rá meghallgatni, a Soundcloudról le is lehet tölteni a podcastet! Jól jöhet, ha van mit hallgatni utazás és vezetés közben, vagy a dugóban ülve, mi több, ajánljuk magunkat főzéshez és nagytakarításhoz, sőt akár a munkátok mellé is, ha a főnökötök nem bánja. (Az összes eddigi podcastet és a hozzájuk tartozó beharangozó cikkeket amúgy    ezen a linken    éritek el.)
Euro 2020
Skócia járt pórul a D csoportból, már csak négy hely kiadó
11 ÓRÁJA
Euro 2020
Anglia egy félidő alatt lerendezte a meccsét, Modricék a skótok kiütésével másodikak
11 ÓRÁJA