Az Arsenal uruguayi focistája, az Atlético Madridban kölcsönben szereplő Torreira hamarabb térne vissza Dél-Amerikába.

Lucas Torreira már két éve elárulta, az az álma, hogy az argentin Boca Juniorsnál játszhasson majd egyszer. Az uruguayi labdarúgó gyerekként a Bocának szurkolt, és azóta is többször elismerte a klub iránti rajongását, amely egyesület Dél-Amerikában hatalmas szeretetnek örvend. A védekező középpályás annyira oda van a Boca Juniorsért, hogy 2018 decemberében Madridba utazott, hogy láthassa kedvenceit a River Plate-tel vívott Libertadores-kupa-döntőben.
Nos, egy borzasztó tragédia átrajzolhatja Torreira terveit, pontosabban előrehozhatja szándékának megvalósítását. A 25 éves, a meccseket Duracell nyusziként végigrobotoló játékosnak a napokban elhunyt az édesanyja koronavírus-fertőzés következtében, így hamarabb Argentínába szerződne, hogy közelebb lehessen a családjához, pláne a történtek után. Ezzel a lépésével édesapja kívánságát is teljesítené egyúttal.
Copa del Rey
Nyögvenyelős Real-győzelem, jöhet a negyeddöntő
12 ÓRÁJA
Érzelemdús nyilatkozatában így vallott erről Torreira:
"Megpróbálom megérteni a helyzetet. Nehéz megbékélni vele, de az idő múlásával együtt tudunk majd élni ezzel a fájdalommal. Az édesanyám 53 éves volt, és a koronavírus miatt halt meg. Járvány volt Fray Bentosban (Torreira szülővárosa Uruguayban), és 11 napon át küzdött a Coviddal, hétfőn reggel pedig a lehető legrosszabb hírt kaptam róla.
Kértem egy kis kimenőt az Atléticótól. Cholo (Diego Simeone menedzser) mindent megértett, és adtak nekem egy hetet, de kértem, hadd maradjak még egy kicsit. Vasárnap valószínűleg visszatérek. Tennem kell a kötelességemet, és az életnek is folytatódnia kell. Az Atlético nagyon jó volt hozzám, és ez fontos. A Bocával kapcsolatos ötlet nem erőszakos érzelemből, vagy őrült döntésből ered anyám miatt. Mindig is azt mondtam, hogy a Boca Juniorsban akarok játszani. Odavagyok azért a klubért. Azon az éjszakán, amikor édesanyám meghalt, az egyik személy, aki az elsők között hallotta a hírt, az ügynököm volt.

Lucas Torreira az Arsenal trikójában

Fotó: Getty Images

Nem akarok többé Európában játszani, inkább a Boca csapatában folytatnám a pályafutásomat.
Torreira ötéves szerződést írt alá az Arsenallal, amikor 2018-ban a Sampdoriától Londonba igazolt, vagyis az angol klubhoz még két évig köti a kontraktusa. Az Atlético Madriddal kötött kölcsönszerződése az a szezon végén lejár, és reméli, hogy sikerül megállapodást kötni a Bocával.
"Közel akarok lenni az otthonomhoz, a családomhoz. Szerződésem van az Arsenallal, és kölcsönben vagyok az Atleticóban, de el akarok menni a Bocába. Remélem, hogy a klubok meg tudnak egyezni. Két év telt el azóta, hogy legutóbb jól éreztem magam, azóta nem volt folytatása a jó időszaknak.
Az Arsenal megbántott, az Atleticóban pedig nem úgy játszom, ahogy szeretném.
A Bocától senki sem hívott, de egy mezt küldtek nekem. Azon a napon, amikor a Boca a Santosszal játszott, üzenetet küldtem nekik, hogy ösztönözzem őket.
Csakis a Boca csapatában szeretnék játszani. Döntöttem. Apámért is tenném ezt. Megkért rá, és meg fogom csinálni.
via goal.com
Serie A TIM
Van, amikor megéri edzőt váltani, de azért ez nem csodaszer
17 ÓRÁJA
Premier League
Cristiano Ronaldo hisztizett a lecserélésekor, az MU edzője is reagált a viselkedésére
18 ÓRÁJA