Két olasz sportlap is a "Rieccole" vagyis "Íme, visszatértek" címet választotta a vasárnapi első oldalára. Nem véletlenül, hisz az előző idény két legjobb csapata egyaránt győzelemmel kezdte az új szezont. Pedig Massimilano Allegrinek nem szokása hozni a nyitómeccseket (2013. augusztus 24-én, még a Milan edzőjeként, szintén Veronában szenvedett viszonylag sima vereséget). A Conte-éra utáni első bajnokin, a Juventussal jobban kezdett. Rengeteg hiányzó, óriási vendég fölény, egy remekül játszó, sokak számára ismeretlen Coman, és három Juve kapufa.
Pár órával később a Roma válaszolt, méghozzá a Fiorentina legyőzésével.
Nézzük, hogy értékelték az olasz újságok a két bajnokesélyes bemutatkozását.
Labdarúgás
Közel a BL-induláshoz a szezon meglepetéscsapata, az edző mégsem marad
14 ÓRA

Chievo-Juventus 0-1 (posseso palla-labdabirtoklás., palloni gicati-megjátszott labdák., tiri in porta-kaput eltaláló lövések., tiri fuori-kapu felé szálló lövések., marcatori-gólszerzők)

Fotó: Eurosport

 "Egész jól kijöttünk a káoszból" - utalt a Chievo elleni győzelem utána a rengeteg hiányzóra Allegri. A Juve új edzője végül 3-5-2-ben küldte pályára a csapatát, melynek egyik legjobbja volt a PSG-től megszerzett Kingsley Coman. A 18 éves francia játékos lehet, nem is kezdett volna ha mindenki rendelkezésre áll... így meg sokaknak fel sem tűnt Morata hiánya. A Serie A-ban 38,5 fokos lázzal bemutatkozó Comant az összes társa dicsérte, Allegri mellett Buffon is kiemelte a játékát. "Edzéseken még durvább dolgokat csinál" - mondta a Juve kapusa. Az első félidőben egy Cáceres fejes (hivatalosan öngól), három vendég kapufa, és óriási mezőnyfölény (75%-os labdabirtoklás az egész mérkőzésen). A Gazzetta a teljes jobb oldalt bejátszó, és rengeteget futó Lichtsteinert választotta a mezőny legjobbjának, de Pogba, Coman és Caceres is átlagon felülteljesített. Akár magabiztos győzelemről is írhatnánk, ha nem lett volna Maxi López óriási ziccere, és Buffon hatalmas bravúrja. Elsőre nem volt rossz, az Eb-selejtezők miatti szünetben Allegri tovább tökéletesítheti a játékot.

Roma-Fiorentina 2-0 (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

Gyorsaság és a középpálya. Ha valami, akkor ez a két tényező mindenféleképp a Roma erőssége lesz az új bajnokságban. És gondoljunk bele, még Rabiot érkezésére is van reális esély, Strootman pedig sérült. Vincenzo Montella elismerte, rossz felállásban küldte pályára csapatát, amely érzése szerint nem volt messze a döntetlentől. Nainggolan (7,5 osztályzattal a mezőny legjobbja lett a Gazzettánál) nem csak sokat futott, és rengeteg labdát szerzett, hanem gólt is lőtt. Iturbe biztatóan kezdett, Gervinho meg az esetek többségében tarthatatlan volt. A firenzei védelem nem tudott mit kezdeni a gyorsaságával, már csak a helyzetkihasználáson lenne javítanivalója. Pjanic (93 labdaérintés, 73/60 sikeres passz, és 5 kialakított gólhelyzet) ott folytatta ahol abbahagyta, ráadásul Rudi García mellett minőségi cserék ülnek. Ez igencsak biztató kezdés volt a Romától.

A Roma támadójátéka a Fiorentina ellen.

Fotó: Eurosport

  •  Az 1. forduló további programja: ITT
Labdarúgás
Elhúzódó bajnokavatás, éleződő kiesési csaták
16 ÓRA
Labdarúgás
Fegyveres betörők rabolták ki az AS Roma sztárját
19 ÓRA