Az Ajax, a Real Madrid, az AC Milan és a holland labdarúgó-válogatott egykori világklasszis középpályása, a Milan és a Deportivo ex-edzője kevesli az Európában dolgozó fekete trénerek számát, kijelentette, hogy nincsenek egyenlő esélyek. 


A 44 éves Seedorf sikeres játékoskarriert tudhat magáénak az Ajax, a Sampdoria, a Real Madrid, az Internazionale, a Milan és a Botafogo középpályásaként. Továbbra is ő az egyetlen játékos, aki három különböző klub színeiben - Ajax, a Real Madrid, Milan - is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Korának egyik legkomplettebb középpályása volt, főleg a Milannal töltött egy évtizede alatt. 
Aktív játékoskarrierje vége után 2014-ben vette át az AC Milan irányítását - gyakorlatilag a brazil liga játékosaként szállt fel a repülőre, és edzőként szállt le onnan -, de csak négy hónapot töltött a piros-feketék kispadján, miközben két és fél éves szerződése volt. 
Foci-vb
Gólzáporos hullámvasútra ültünk a Kamerun - Szerbia összecsapáson
NÉHÁNY MÁSODPERCE
A spanyol Deportivo La Coruna, a kínai Szuperligában szereplő Shenzhen edzőjeként és Kamerun szövetségi kapitányaként is dolgozott, de minden állomáshelyén rövid időt töltött. Most elmondta, hogy két éve, az afrikai válogatott elhagyása óta nem kapott edzői felkéréseket sehonnan. 
Thierry Henry csak magát okolhatja a monacói kudarcért | Eurosport
Thierry Henry kinevezése az elejétől fogva kockázatos döntésnek tűnt, ugyanakkor arra sem lehetett számítani, hogy ekkorát bukik nevelőklubjánál. Néhány elfogadható eredményt sikerült elérnie, például döntetlent játszott a Marseille-jel és a Nice-szel, valamint elődöntőbe vezette a Monacót a kupában, végül azonban megfizette az árát a pályán nyújtott teljesítménynek és az ellentmondásos döntéseknek.
"12 évet játszottam Olaszországban, majd edzettem is a Milant, de
 annak ellenére, hogy nagyszerű munkát végeztem, nem kaptam egy ajánlatot sem. Hazámban, Hollandiában sem keresett senki. 
Melyek a kiválasztási kritériumok? Miért nincs esélyük a nagy bajnokoknak Európában, ahol beírták magukat a futball aranykönyvébe? Miért kellett Vieirának New Yorkba mennie, Henrynak pedig Kanadába? Az edzők számára nincsenek meg az esélyegyenlőség feltételei: ha a számokat nézzük, a futball 
legnagyobb hatalmi pozícióiban 
nincsenek fekete emberek. 
Ez az egész társadalmat érinti. Mindenkinek, különösen azoknak, akik megváltoztathatják a dolgokat, érezniük kell a felelősséget egy meritokratikus világ létrehozásáért, és minden ajtót nyitva kell tartaniuk, ha kiválóságra vágynak. A legjobb eredményeket a sokféleség adhatja." - fejtette ki álláspontját Seedorf.
Hozzá kell tennünk a holland véleményéhez, hogy Patrick Vieira két éven át a Nice trénere is volt, míg Henry a Monaco élén állt 20 mérkőzés erejéig. Hármuk közül Seedorf és Henry is nagyot bukott edzőként, miközben előbbi mondandójának érdemi részével, és annak kiindulópontjával nehéz vitatkozni. 
Miért lehet jövőre az OGC Nice a szezon meglepetéscsapata? | Eurosport
NIZZA - Hiányposztokra való igazolás, okos költekezés, gyors reakcióidő a piacon - az OGC Nice a nyári átigazolási időszak legérdekesebb rajtját vette a francia bajnokságban. Megnézzük, mire lehet ez elég jövőre. A francia bajnokság gazdasági hasznát nem kell bemutatni a befektetői világnak.
Raheem Sterling, a Manchester City angol válogatott támadója korábban arra is felszólította a labdarúgó szervezeteket, hogy foglalkozzanak a fekete képviselet hiányával a magas pozíciókban. A Wolves főnöke, Nuno Espirito Santo az egyetlen fekete menedzser továbbra is a Premier League-ben.
via ESPN
Foci-vb
Gavi nélkül edzett a spanyol válogatott a németek ellen elért döntetlen után
EGY ÓRÁJA
Foci-vb
Irán ellen sorsdöntő mérkőzésre készül az Egyesült Államok válogatottja
2 ÓRÁJA