Kilenc nap alatt három bajnoki fordulón vannak túl az NB 1-ben, és ezen a 18 meccsen valóban sok minden eldőlhet. Már látszik, kiknek kell valószínűleg sokáig kiesési gonddal küzdeni, de az is, hogy miért nincs olyan forgatókönyv, amivel ne lehetne bajnok a Fradi. Megmutatjuk.

Diósgyőri VTK – Kisvárda FC, szombat 14:45

Előző meccsek: Felcsút – Diósgyőr 2:0, Kisvárda – MTK 0:2
Serie A TIM
Összejött minden idők legnagyobb összegű téli igazolása az olasz élvonalban
43 PERCE
A két legrosszabb formában játszó csapat kezdi az NB1 20. fordulóját, azonban mindkét alakulatot merőben más problémák foglalkoztatják. A Kisvárda valóban durva vereséget szenvedett a hétközi fordulóban hazai pályán, azonban dobogós terveiről - a tabella alapján - még mindig nem kell lemondania. Más kérdés, hogy valóban ők tűnnek a legkevésbé stabilnak a Puskás Akadémia és az MTK után azon csapatok közül, akiknek ez reális célkitűzés lehet. Miskolcon azonban most már egyre nehezebb azt mondani, hogy a bennmaradás a cél, sokkal inkább nevezhetjük vágynak. Egy Ferencváros elleni győzelem után három nyeretlen meccs következett, de ez kevés még arra, hogy bárki ítélet mondjon az új vezetés felett. Mindenesetre a horvát edző nyilatkozatai kevésbé szakmaiak:
„Nehéz helyzetben vagyunk, de nem reménytelenben. Azt kérem a játékosoktól, gondolkodjanak pozitívan, nem lehet folyton panaszkodni. Az egész világot sújtja a koronavírus-járvány, Horvátországban földrengés miatt kerültek utcára az egyik napról a másikra emberek, ők pedig focizhatnak. Vegyenek példát róluk, soha nem szabad feladni, a végsőkig kell küzdeni”
– nyilatkozta a klub honlapjánZoran Zekić vezetőedző, ami motivációs beszédnek valóban hathatós, de az viszont látszik, hogy itt most nagyobb a baj. Egyelőre nem látni, mikor érik össze a csapatba érkező rengeteg új játékos, mert ez lehet a miskolciak utolsó reménye.

Mezőkövesd – Honvéd FC, szombat 17.00

Előző meccsek: Fehérvár – Mezőkövesd 0:0, Honvéd – Paks 1:1
Az előbbivel ellentétben itt két jó formában lévő csapat találkozik. A Mezőkövesd az elmúlt öt meccsen 11 pontot szerzett, december eleje óta nem kapott ki. legutóbbi három hazai meccsét zsinórban nyerte. Az előző fordulóban a második Fehérvár ellen hozott el bravúrral pontot, sőt, a játék képe alapján a győzelem sem volt irreális.
A Honvéd is sokat nyert az edzőcserével. Hogy hazai pályán nem tudott nyerni találkozót a 10 emberrel befejező Paks ellen, némileg félrevezető lehet. A kispestiek azonban nagyon mélyről jönnek fel, és noha nagy ugrásokkal kerülik el a kiesőzónát, számukra a bajnokságban idén mégiscsak ez a fő cél. Ebben egy ilyen pont is sokat számít, a Paks idegenben is erős ellenfél. Pisont István csapatának pedig van keresnivalója Mezőkövesden is. Az első osztály legkevesebb gólt rúgó (19 meccsen 19 gól) klubjának otthonában egy jól szervezett Honvédnak minimum 1 pont ismét kinéz. Szoros meccs lesz, az biztos.

MTK Budapest – Újpest FC, szombat 19.30

Kisvárda – MTK 0:2, Ferencváros – Újpest 0:4
A nap fő meccse a budapesti rangadó, ami az idei bajnokságban csak a nevében mondható így. Állíthatnánk, hogy az Újpestnek nehéz dolga van, hogy a Ferencváros után az MTK a következő ellenfél, de a Megyeri úton olyan állapotok uralkodnak, hogy ez lassan bármelyik két forduló közben elmondható.
Az Újpest mélysötét gödre mára már mindenhol téma. A legnagyobb hazai lapok is azt kutatják: mi történik a lila-fehéreknél?
A jövőkép nélküli játékot csak megerősítette a hétközi derbi a Ferencváros ellen, ilyen osztálykülönbséget ritkán látunk a két csapat meccsein.
Az MTK – noha még mindig gyakran beleszalad indokolatlan vereségekbe - a hétközi fordulóban legyőzte a Kisvárdát, ami még sokat érhet. Mivel a két csapat fej-fej mellett ostromolja a dobogót, tipikus 6 pontos meccsen győzött Michael Boris csapata, és még egy kihagyott büntető is belefért. Talán a legjobb téli igazolás is az övéké, Varga Roland sokat hozzátesz a kékek támadásaihoz, a 19 meccsen 44-szer kapituláló Újpesti védelem itt sem számíthat sok jóra.

Paksi FC – Budafok, vasárnap 14.10

Előző meccsek: Honvéd – Paks 1:1, Budafok – Zalaegerszeg 3:1
Hosszú nyeretlenségi sorozatát szakította meg szerda este a Budafok hazai pályán, hiszen október 25. után ismét meccset nyert a bajnokságban. Különös, hogy amint ez bő három hónappal ezelőtt, úgy most is a Zalaegerszeg ellen történt. Ezzel a győzelemmel a csapat másfél hónap után ismét, immáron másodszor kikerült a kieső zónából. Az első ilyen eset a Zalaegerszeg elleni győzelemig és a tabella negyedik helyéig tartott. Most talán elégedettek lennének az utolsó két hely stabil elkerülésével, bár ez Pakson nem lesz egyszerű.

Bognár István a Honvéd elleni meccsen

Fotó: Eurosport

Mert noha Póser jól védett a budafoki kapuban, és úgy általában az újonc védelme rendben volt, a paksi kreatív támadójáték a jó formában lévő csatárral, Ádám Martinnal garantáltan gondot fog okozni. Mert a tolnai zöld-fehérek hiába játszanak látványos futballt, a végén mégis mindig a rövidebbet húzzák. Az elmúlt hat meccsükből csak otthon tudtak nyerni a vergődő Diósgyőr ellen. Ez a mostani meccs ismét nyerhető, de reméljük, az edző most sem fogja hasba szúrni magát.

Zalaegerszegi TE – Puskás Akadémia, vasárnap 16:15

Előző meccsek: Budafok – Zalaegerszeg 3:1, Felcsút – Diósgyőr 2:0
A hazaiak az elmúlt öt találkozón egyszer tudtak győzni, a vendégek pedig csak egyszer veszítettek. Így mondhatni: Boér Gábor együttese lejtmenetben, a felcsútiak elég stabilan tartanak afelé, hogy kétszer egymás után dobogóra álljanak. Az állandóan változó Zalaegerszeg tehát jelenleg rossz arcát mutatja.
Az idei három fordulóban összesen 9 gólt kaptak, és egyébként is az újpesti után a zalaiak hálója zörög a legtöbbször.
A Puskás Akadémia pedig az MTK elleni meglepetés győzelem után a hétközi fordulóban a kötelező hazai győzelmet is tudta hozni a Diósgyőr ellen. És mivel a Kisvárda vereséget szenvedett, a felcsútiak előzni tudtak a tabellán. Az új igazolás, Géresi Krisztián gól után most gólpasszal szállt be. Nem lenne meglepő vasárnap a vendéggyőzelem.

Ferencváros – MOL Fehérvár FC, vasárnap 18:30

Előző meccsek: Újpest – Ferencváros 0:4, Fehérvár – Mezőkövesd 0:0
Úgy tűnik, az idei év első meccsén elszenvedett vereség után a Ferencváros a következő 4 találkozón veretlen tudott maradni, és ebbe még a két kistigris, a Puskás és a Kisvárda elleni hazai döntetlen is belefért. Mert a „szuperrangadó” előtt az élén álló Ferencváros 13 pont előnnyel áll az őt követő Fehérvár előtt, ami több, mint nyomasztó fölény. Ez már akkora különbség, hogy hatpontos rangadónak is nehéz nevezni. Mert mi történik, ha valami csoda folytán a Groupama Arénában győzni tud a székesfehérvári csapat? A különbség „csak” 10 pont lesz. 13 fordulóval a vége előtt. Ez azt jelenti, hogy az eddig egy – illetve addigra már kettő – vereséget elkönyvelő Ferencvárosnak még négy ilyet kell begyűjtenie úgy, hogy közben az egyébként botladozó Fehérvár zsinórban nyeri a meccseit otthon és idegenben is. De ez nem így van, bár lehet, segítene a helyzeten, ha a fehérvári támadóknak csak a gólszerzésre kellene figyelni, és mondjuk nem másra.
Noha várnak még nehéz meccsek a Fradira is, ez azért egy nehezen elképzelhető forgatókönyv akkor, amikor a Fehérvár meg a rivális csapat pontvesztéseit sem tudta kihasználni. A legutóbbi fordulóban elért gólnélküli döntetlen után ezúttal is csak edzői magyarázkodásra futotta. Nem is csoda, hogy egyre erősebbek az edzőváltó hangok. Ha egy - egyébként bármennyire is nem meglepő - ferencvárosi győzelemmel végződne a vasárnap este, a Fehérvárnak hosszú távon lehet, hogy ez lenne a megoldás.
Labdarúgás
Cristiano Ronaldo letiltotta az egyik focis portált, mert úgy érezte, alulértékelték őt
2 ÓRÁJA
World Cup Qualification CONMEBOL
Kukásmellénnyel integetett a zászlót otthon hagyó partjelző egy VB-selejtezőn
7 ÓRÁJA