A 28. forduló következik, lássuk, mi kell az utolérhetetlen előnyhöz!

Mezőkövesd - Kisvárda, péntek 20:00
Előző meccsek: Felcsút - Mezőkövesd 2:0, Kisvárda - Fehérvár 0:0
Foci-vb
Van ennél rosszabb csapattárs? A közösségi oldalán gúnyolódott a kapus hibáján
EGY PERCE
Két, az elmúlt fordulóban gólképtelen középcsapat találkozik a kelet-magyarországi rangadón, ahol a legnagyobb kérdés az lesz: Pintér Attila együttese fel tud-e állni a hosszú veretlenségi sorozatot megszakító felcsúti vereség után. Kétségtelen, a kövesdiek december eleje után először kaptak ki tétmérkőzésen, a rengeteg becsúszott döntetlen és a kevés gól csak egy erős közepesre lesz elég a bajnokság lefújása után. A csapat helyzetét nehezíti a héten kirobbant Guzmics-ügy. A valaha volt válogatott védőt tavaly januárban igazolták, de augusztus vége óta még csak keretben sem volt. Mivel állítása szerint nem fizették ki, ezért felmondott, ráadásul a csapat és a játékos kölcsönösen perlik egymást.
Valószínűleg egy ilyen ügy nem tesz jót az öltözői hangulatnak.
Mezőkövesdnél is kevesebb gólt lőtt a Kisvárda, annyi különbséggel, hogy ők közben néha ki is kaptak. Továbbra sincsenek jó formában, az elmúlt öt meccsen négy pontot szereztek, de összesen 1 gólt lőttek. Jelentősen csúsztak lefelé a naptári évben, ezen még a klubvezetés hajmeresztő ötlete sem segített, hogy a futballistafeleségeket és barátnőket kérték: tehermentesítsék a játékosokat, és ne nekik kelljen felkelni az éjszaka síró gyerekhez. Úgy néz ki, 10 kialvatlan fehérvári játékos sem rosszabb 11 kipihent kisvárdainál. Supka Attila csapata a hétvégén nem tudott élni a lehetőséggel, újabb 0:0 került a klubház vitrinjébe.
MTK Budapest - Budafok, szombat 14:45
Előző meccsek: Paks - MTK 3:1, Budafok - Ferencváros 0:4
Újabb két csapat, amelyik negatív előjellel érkezik, hiszen mindketten nagyjából esély nélkül adták át a három pontot az ellenfélnek. Pedig mindkettőnek van még miért harcolni a hátralévő fordulókban: az MTK komoly esélyese a dobogónak, a Budafok pedig egyre nehezebb harcot vív a kiesés ellen. Persze egyik csapat sincs könnyű helyzetben, hiszen a két csapat összesen tíz játékost adott a válogatott szünetben megrendezett U21 Eb csoportkör magyar meccseire. Ami ugye három vereséggel és 2:11-es gólkülönbséggel zárult, amit 20 éves fejjel nehéz lehet megemészteni.
Az MTK minden esetben egy győzelem esetén pontszámmal utolérheti a Fehérvárt, igaz, ők az újpestet fogadják, nehéz elképzelni, hogy ne szerezzenek pontot. Mindenesetre a budapesti kék-fehérek egyértelmű célja lehet az európai kupaindulás. A Budafok pedig hosszú böjt után februárban több meccset is nyerni tudott, azóta viszont 4 bajnokit veszített el zsinórban, és kiesett a Magyar Kupa negyeddöntőjében (bár ez utóbbi nem róható fel). Ráadásul az Eb előtt a szintén kerettag Zsóri Dániel is lesérült. Igaz ugyan, hogy a szezon eddigi két meccséből 4 pont került Budafokra, mégis igaz: az MTK ellen talán nem elvárás a 3 pont. Utána viszont a Zalaegerszeg és a Diósgyőr ellen sok minden dől el... Jelenleg három ponttal vannak a vonal alatt.
MOL Fehérvár - Újpest, szombat 17:00
Előző meccsek: Kisvárda - Fehérvár 0:0, Honvéd - Újpest 2:2
Úgy tűnik, a forduló elején az előző körben elégedetlen csapatok találkoznak, hiszen sem a Fehérvár, sem az Újpest nem örül 100 százalékosan az idegenben elhozott egy pontnak. Fehérváron sokat várnak az újonnan érkezett edzőtől, Szabics Imrétől, bár nyilván a meglévő erős keret ellenére az új csapat kialakítására és a mutatott játékra is várni kell. Mindezek ellenére némileg dühítő érzés lehet Fehérváron, hogy Fiola Attila a 35. percben második sárgával kiállíttatja magát, ez nagyban hozzájárulhatott 2 pont elvesztéséhez. Nem csak ez a bukta nehezítheti meg a bronzéremért folyó harcot, hanem az is, hogy a védekező középpályás emiatt további eltiltást is kaphat.
A szombati meccsen azonban mindenképpen a hazai csapat az esélyes: eddigi két összecsapásukon az akkor még Márton Gábor által vezetett együttes győzött, Ráadásul meggyőző 10:1-es gólkülönbséggel. Igaz, az egyik meccs a covid közepén találta a lila-fehéreket, a második pedig Michael Oenning friss kinevezése után, mielőtt még az Újpest igazán magára talál volna. Az elmúlt fordulóban ők is nagy lehetőséget szalasztottak el: gyorsan és jó játékkal megszerzett kétgólos előnyt adtak el, bár az is igaz, az Újpestnek sem felfele, sem lefele nem kell már nagyon tekinteni. Valószínűleg sokkal fontosabb a hétközi kupa elődöntő Kisvárdán.
Ferencváros - Puskás Akadémia, szombat 19:30
Előző meccsek: Budafok - Fradi 0:4, Felcsút - Mezőkövesd 2:0
A forduló rangadóján dőlhet el a bajnoki cím sorsa, ugyanis amennyiben a Fradi otthon tartja a 3 pontot, behozhatatlan előnyre tesz szert a jelenleg 13 ponttal mögötte álló Puskás Akadémiával szemben. Erre elvileg minden lehetőség megvan erre, bár a felcsútiak a jelenleg legjobb formában lévő csapat, de az is igaz, nekik már nem a bajnoki cím a cél, hanem a második hely biztosítása. Ez pedig történetük legnagyobb sikere lenne. Egész biztos, hogy a hátralévő néhány fordulóra már semmit sem kockáztatnak.

A Fradi helyezése a 2020/21-es szezon során

Fotó: Eurosport

A Fradi pedig rajt-cél győzelmet arathat ebben a szezonban. Serhiy Rebrov együttese a hatodik fordulóban az élre állt, és onnan már nem adta ki kezéből a győzelmet. Két nagy győzelmi sorozat követte egymást ebben az évben, hiszen eddigi egyetlen vereségüket az idei naptári év első meccsén, a nyárról elhalasztott Diósgyőr elleni hazai találkozón szenvedték el. Idestova lassan megint 3 hónapja veretlenek a bajnokságban. Rebrov ugyan azt nyilatkozza, minden hátralévő meccset szeretnének megnyerni, de gyanítom, a lehetséges pontrekordnál fontosabb cél, hogy a tét nélküli meccseken ne legyenek sérültek, mindenki egészségesen tudja megkezdeni a felkészülést a jövő évadra.
Diósgyőri VTK - Paks, vasárnap 14:30
Előző meccsek: Zalaegerszeg - Diósgyőr 2:0, Paks - MTK 3:1
Ismét a legrosszabb formában lévő csapat a Diósgyőr, az elmúlt öt fordulóban nyeretlen, összesen három pontot értek el. A kiesési versenyben rivális Zalaegerszeg könnyen nyert ellenük hazai pályán, így már hat pontra van a miskolci csapat a bennmaradást jelentő 10. helytől. Hat fordulóval a vége előtt lassan kijelenthető, egy biztos tippünk van már kieső helyre. Ráadásul Zoran Zekić vezetőedző még a jó sorsolásban sem bízhat: a veszélyeztetett csapatok közül egyedül a Budafokkal találkozik. Különös, már-már csoda kategóriát jelentő módon menne meglepetésszámba a klub bennmaradása, amely már a nyilatkozataiban is utal a másodosztályra.
A Paks csendesebben várja a hátralévő fordulókat. Jelenleg hatodik helyen áll.
Noha csak négy pontra van az európai kupát érő harmadik hely, viszonylag sokan pályáznak rá (Fehérvár, MTK, Mezőkövesd), így a négy csapat közül talán nekik a legkisebb az esélyük.
(Igaz, a Fehérvár és az MTK még a Magyar Kupán keresztül is elérheti, így elég valamelyikük mögött a 4. helyen végezni.) De Pakson valószínűleg már előrefelé tekintenek. Jól sült el az őszi Osztermájer - Bognár csere a kispadon, de a játék meglehetősen hullámzó. A látványos és eredményes támadások után a védelem megszilárdítása is fontos feladat, így jövőre akár a dobogós helyezésben is lehet gondolkodni.
Zalaegerszeg - Honvéd, vasárnap 17:00
Előző meccsek: Zalaegerszeg - Diósgyőr 2:0, Honvéd - Újpest 2:2
A Zalaegerszeg megszerezte második győzelmét az idei naptári évben, ami kevés, de jelenleg ezzel el tudtak rugaszkodni a kieső 11. helytől. Persze megnyugodni nem lehet, hiszen ők is játszanak a Budafokkal, ami tipikus hatpontos meccsnek lesz tekinthető, legalábbis a jelenlegi héten az lenne. Talán azon a héten, április 20-án dőlhet a kiesés kérdése.
Közvetlenül a zalaiak előtt áll egy ponttal a Honvéd, így egy esetleges hazai győzelem esetén helyet cserélnek a tabellán. Ennek valószínűleg Budafokon örülnének legkevésbé, hiszen akkor ismét egy kicsit távolabb kerül a bennmaradás. A két csapat legutóbb a Magyar Kupában találkozott február végén, akkor 1:1-es döntetlen után hosszabbításban győzni tudtak a zalaiak. Egy hasonló döntetlent lehet, hogy most is aláírnának.
Foci-vb
Foci-vb: Anglia átgázolt Szenegálon, jöhet a franciák elleni rangadó
22 PERCE
Foci-vb
Mbappé jobb, mint Messi és Ronaldo – Ferdinand szerint most a francia a legjobb
EGY ÓRÁJA