A Hertha kedden közleményben jelentette be, hogy a klub vezetése nem tudott az interjúról, de a lap hétfői számában megjelent beszélgetés tartalmának megismerése után a kapusedző menesztése mellett döntött.

Hozzátették, elégedettek a kapusedző munkájával, nyilatkozata azonban nem illeszkedik a Hertha toleranciával és esélyegyenlőséggel kapcsolatos szellemiségéhez.
"A nyilatkozatban foglaltak semmilyen szempontból nem felelnek meg azoknak az értékeknek, amelyeket a Hertha BSC képvisel" - mondta Carsten Schmidt, a berlini egyesület igazgatóságának elnöke.
Foci-vb
Irán ellen sorsdöntő mérkőzésre készül az Egyesült Államok válogatottja
26 PERCE
Petry Zsolt közleményben kért elnézést kijelentéseiért, ugyanakkor elfogadta a Hertha döntését.
"Hangsúlyozni szeretném, hogy nem vagyok homofób, sem migránsellenes. Sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatban tett nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól az emberektől, akik nálunk keresnek menedéket és akiket megsértettem" - írta Petry.
A kapusedzőként 2015 óta a berlini klubnál dolgozó szakember azt mondta a Magyar Nemzetnek, nem tudja megérteni, hogy "Európa hogyan tudott ilyen mélyre süllyedni, mint most." Petry Zsolt kritizálta a bevándorlással kapcsolatos európai politikát, és azt is kijelentette, nem érti, hogy a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter miért állt ki a homoszexuálisok jogai mellett.
A Dárdai Pál vezetőedző által irányított Hertha 27 forduló után a 14. helyen áll a Bundesligában, előnye kettő pont a már osztályozót jelentő, 16. helyezett Köln előtt.
Forrás: MTI
Foci-vb
A rosszul öregedő belga aranygeneráció hattyúdala lehet a 2022-es világbajnokság
EGY ÓRÁJA
Foci-vb
Hidegrázós öltözői jelenet, ami a foci-vb legnagyobb fordulatát hozta – videó
5 ÓRÁJA