Két nappal azt követően, hogy bejelentették feloszlatását, visszatért a svéd bajnokságban címvédő Kopparbergs/Göteborg FC női labdarúgócsapat.

A klub ugyanis "ellenállhatatlan" ajánlatokat kapott potenciális befektetőktől annak nyomán, hogy Peter Bronsman klubelnök közölte: már nem tudják felvenni a versenyt azokkal a nagyobb svéd és európai csapatokkal, amelyekre egyre több pénzt költenek. Így a klub 2021-ben mégis harcba száll, hogy megvédje bajnoki címét - jelentették be csütörtökön.
Az új potenciális befektetők között magánszemélyek, vállalatok és más futballklubok is vannak - közölte az egyesület. A helyi sörfőzde támogatását élvező klub hosszú távú aggályai ugyanakkor nem változtak.
Serie A TIM
Összejött minden idők legnagyobb összegű téli igazolása az olasz élvonalban
EGY ÓRÁJA
A klubvezető kedden azt hangsúlyozta, hogy egy női együttesnek ugyanolyan támogatást kellene kapnia, mint egy férficsapatnak, hogy nemzetközi szinten versenyezhessen. Példaként akkor elmondta, az Olympique Lyon, a Paris Saint-Germain és a Juventus felismerte a női futball értékeit, és olyan jelentős befektetéseket hajtott végre, amelyekkel a Kopparbergs/Göteborg FC képtelen harcolni.
A göteborgi együttes - amely nem azonos a férficsapatot működtető IFK Göteborggal - egy arany- és négy ezüstérmet nyert hazája bajnokságában, háromszor pedig megnyerte a Svéd Kupát. Kevesebb mint két héttel ezelőtt még a Bajnokok Ligájában szerepelt, de a nyolcaddöntőben kiesett a Manchester Cityvel szemben.
MTI
Labdarúgás
Cristiano Ronaldo letiltotta az egyik focis portált, mert úgy érezte, alulértékelték őt
2 ÓRÁJA
World Cup Qualification CONMEBOL
Kukásmellénnyel integetett a zászlót otthon hagyó partjelző egy VB-selejtezőn
8 ÓRÁJA