Messzemenően sajnálom, hogy ilyen „hajhász” címmel kell elindítanom ezt az írást. De, azt hiszem ez most közérdek.
Ma este rendezik Lisszabonban a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét a német Wolfsburg és a svéd Tyresö között. És hogy jön ide Puskás? Joggal kérdezheti bárki. Nos, ha csoda történik, akkor magyar játékos is ott lesz a pályán, hogy elérje azt, ami még magyarnak (még Puskásnak sem) soha nem sikerült: másodszor is megnyerje csapatával a BEK/BL címet, úgy, hogy ott van a pályán a döntőben.
És miért kellene ehhez csoda? Hiszen Jakabfi Zsanettet az egyik legjobb játékosnak tartják Németországban, kiérdemelte már a szezon legjobbja címet is a tavalyi triplázás alkalmával.
Tokyo 2020
A házigazda Japán tizenegyesekkel verte Új-Zélandot - Összefoglaló
TEGNAP 14:01

Földön fekve a tavalyi döntőben

Fotó: Eurosport

Támadásban az igazi jolly-joker, olyan technikával, és sebességgel, mint senki más”- ezek már a Wolfsburg középpályásának, Nadine Kesslernek a szavai. Nem, nem Puskás Ferencről, Jakabfiról.
A helye tehát biztos kellene, hogy legyen a kezdőben, ám csakúgy, mint a tavalyi döntő előtt, most is sérüléssel bajlódik. Tavaly a márciusi háromszoros térdszalag-szakadás ellenére két hónappal később, mindenkit meglepve, ott volt a pályán a Lyon ellen 1-0-ra megnyert döntőn.
Két hete azt nyilatkozta, nem játszhat Lisszabonban, mert rúgást kapott a lábára, ám többet nem mondhat. Ilyen előzmények után, azt hiszem, van remény.
És jó lenne, ha mindenki észrevenné, létezik női labdarúgás is. Nem is akármilyen. Azok az idők már lejártak, amikor a nők szerepe kimerült abban, hogy „biodíszletként” alkalmazták őket egy-egy motor mellett, vagy éppen a ringben. Jakabfi is sokat tett, tehet ezért. No meg azért, hogy 20 év múlva mosolyogva gondoljunk arra, hogy ilyen címnek egyáltalán születnie kellett…
Egyébként a Wolfsburg veretlenül jutott a döntőbe, úgy, hogy 41 gólt szerzett, és tele a keret Európa-bajnokokkal. A tavalyi triplázás már nem jöhet össze (a kupából kiesett a csapat), de a dupla még benne van a pakliban.
Ugyanezt a veretlenséget a Tyresö is elmondhatja magáról, de csak a BL-ben. A tizenkét csapatos svéd bajnokságban mindössze a nyolcadik. Viszont ott van a keretben a brazil Marta, akit "csupán" ötször választottak a világ legjobb játékosának.
Jó meccs lesz, ne hagyják ki! Az Eurosport 20:30-tól élőben sugározza.
Addig is, itt egy kis kedvcsináló a tavalyi BL-döntőről:
Tokyo 2020
Mexikó 6-3-mal intézte el Dél-Koreát a negyeddöntőben - Összefoglaló
TEGNAP 13:52
Tokyo 2020
Labdarúgás: Brazília - Egyiptom - Összefoglaló
TEGNAP 13:26