A célegyenesbe fordultunk, ezen a héten rajtol a labdarúgó világbajnokság. Mindjárt az első körben, amely azért hagyományosan langyosabb mérkőzéseket hoz láthatunk négy elődöntőbe illő mérkőzést. De nem csak ezekkel foglalkozunk. Maradva az "A" csoportnál lássuk mit kínálhat a Mexikó-Kamerun találkozó.
Az afrikai csapatok mindig tartogatnak meglepetéseket. Kamerun egy pozitívval robbant be a köztudatba 1990-ben. Első afrikai csapatként játszhatott negyeddöntőt, és csak Gary Lineker zsenialitásán múlott, hogy nem mehetett a döntőért. Félő, idén már megint negatívumokkal kerülhet előtérbe. Az hagyján, hogy a csapat formája felidézi a legutóbbi tornán mindhárom meccsét elvesztő együttesét. És sokan minden idők leggyengébb kameruni vb-csapatának tartják a mostanit. Pedig volt jó néhány. Ez már a hetedik.
Gyenge selejtezők, a Togo elleni meccsen az ellenfél eltiltott játékosának szerepeltetése kellett a továbbjutáshoz, felkészülési meccsen Portugália elleni 5-1-es vereség. És még sorolhatnám.
DFB-Pokal
A BVB kupagyőzelemmel búcsúztatja legendáját, Gulácsiék továbbra is trófea nélkül
8 ÓRA
Pályán kívül is sokasodnak a problémák. Korrupció (a futballszövetség elnöke jelenleg is börtönben csücsül), sztárjátékosok (Song-Eto’o) közötti ellentét, amely már odáig fajult, hogy nem passzolnak egymásnak a pályán. És ha ez még mind nem lenne elég, a csapatprémium körüli vita. Amely most ott tart, hogy a játékosok fel sem szálltak a Brazíliába induló repülőgépre… Ilyen körülmények között pedig inkább tűnik háromcsapatosnak a továbbjutásért folyó harc a csoportban, főleg mert Mexikó, az első ellenfél feljövőben van.
Egy olyan selejtező után, amely nem hozta a korábban megszokott magabiztosságot. Sőt. Pótselejtező kellett Új-Zéland ellen. Az elmúlt 20 évben rendre ahhoz szokhattak a mexikói szurkolók, hogy nem az a kérdés továbbjut e a csapat a csoportból, hanem, hogy eljut-e a nyolc közé. Fájó pont: ez egyszer sem sikerült.

Fotó: Eurosport

A mágikus „5.mérkőzés” pillanata a briliáns csoportmeccsek után sosem jött el. Most viszont lehet, hogy negyedik sem lesz. A szövetségi kapitány nagyon új. Miguel Herrera a pótselejtezőkre vette át a válogatottat. Ugyan jó a viszonya a játékosokkal, de a szurkolók szkeptikusak. Az Európában játszók helyett az otthoniakra épít, akik között ugyan vannak nagy nevek, mint a korábbi Barcelonás Rafa Marquez, Maza vagy Salcido. Ők elsősorban megbízható védők. A támadók közül viszont lehet, hogy sem Velával, sem dos Santosszal sem pedig Javier Hernandezzel, alias Chicharitoval nem találkozunk majd a kezdőben. Előbbivel biztosan nem, mert a jelenlegi legjobb formában lévő mexikói, Vela a szövetséggel fennálló nézeteltérései miatt el sem utazott a tornára.
Így viszont nem feltétlenül azzal foglalkoznak majd a szurkolók, hogy Spanyolország, vagy Hollandia ellen lehet nagyobb az esély a nyolc közé kerülésre, hanem, hogy egyáltalán lesz e esélye a Rakiticcsel, Modriccsal és Mandzukiccsal felálló horvátokkal szemben arra, ami 1978 óta mindig sikerült. A bizonyos negyedik meccsre…
Labdarúgás
Beolvasztották és darabonként szétosztják a szurkolók között a bajnoki trófeát
14 ÓRA
DFB-Pokal
Gulácsiék legyőzésével ötödször kupagyőztes a Dortmund
TEGNAP 21:03