A Bayern kedden megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, melyek alapján a 33 éves trénert ötéves szerződés várja a münchenieknél, akik rekordösszegű lelépési díjat - a hírek szerint 25 millió eurót - fizetnek érte.

Ezzel egyszersmind megnyílt az út a Bayern-edző Hansi Flick előtt a német szövetségi kapitányi poszt felé. Flick aktuális szerződését, amely 2023 júniusáig szólt, június 30-án felbontják.
A 2019-ben a Hoffenheimtől ötmillió euróért érkezett Nagelsmann nevét azután hozták összefüggésbe a Bundesligában címvédés előtt álló bajor sztárcsapattal, hogy az 56 éves Flick bejelentette távozási szándékát. A fiatal szakember - aki a magyar válogatott Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik edzője Lipcsében - az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott a Leipziggel.
Bundesliga
Óriási edzőkeringő: a Bundesliga első hét csapata egyaránt edzőt válthat
30/04/2021 18:08

Nagelsmann

Fotó: SID

Németországban eddig az osztrák Adi Hütter volt a legdrágább tréner, aki 7,5 millió euróért ül át a nyáron a Frankfurttól a Borussia Mönchengladbach kispadjára. A nemzetközi porondon a portugál Andre Villas Boas tartja a rekordot, aki 2011-ben 15 millióért váltott a Portótól a Chelsea-hez.
"Julian Nagelsmann egy új edzőnemzedéket képvisel" - jelentette ki Herbert Hainer Bayern-elnök. "Fiatal kora ellenére már lenyűgöző pályafutást tudhat maga mögött, és meggyőződésünk, hogy vele folytatni tudjuk az elmúlt évek sikereit. Hansi Flicknek pedig mindig helye lesz a klub történelemkönyvében" - tette hozzá.
Flicket már egy ideje a válogatottól a nyári Európa-bajnokság után búcsúzó Joachim Löw utódjaként kezelik. Ő maga ugyan nem erősítette meg, hogy szakvezetői ambíciói vannak, de korábban úgy fogalmazott, "ez egy olyan opció, amelyet minden edzőnek meg kell fontolnia".
https://i.eurosport.com/2021/04/26/3121651.jpg
Löw egykori segítője 2019 novemberében vette át a bajor elitalakulat irányítását, amellyel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott. A mostani szezonban viszont már a BL-től és a Német Kupától is búcsúzott a Bayern, amely a Bundesliga megnyerésével vigasztalódhat, ugyanis három fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt.
Ami a lipcseieket illeti, a hírek szerint az amerikai Jesse Marsch a legesélyesebb a megüresedett edzői posztra, így Szoboszlai Dominik ismét együtt dolgozhat korábbi trénerével. A 47 éves szakvezető korábban segédedzőként is dolgozott a Leipzignél, 2019 óta pedig az osztrák testvérklubot, a Red Bull Salzburgot irányítja. Marsch egyelőre csak annyit nyilatkozott, hogy nagyszerű ötletnek tartaná, ha lehetőséghez jutna vezetőedzőként Lipcsében.

Jesse Marsch

Fotó: Getty Images

Forrás: MTI
Labdarúgás
Lewandowski: Flickkel történelmi tettet hajtottunk végre együtt
28/04/2021 10:16
Labdarúgás
Julian Nagelsmann nyáron átveszi a Bayern Münchent
27/04/2021 08:34