A második félidő ráadásában szerzett góllal a Palmeiras 1-0-ra legyőzte a Santost a labdarúgó Libertadores Kupa Rio de Janeiróban rendezett szombati döntőjében.

A két brazil csapat argentin ellenfelet búcsúztatott az elődöntőben: a Santos a Boca Juniorsnál, a Palmeiras pedig a River Plate-nél bizonyult jobbnak. A legrangosabb dél-amerikai labdarúgó klubsorozat zárt kapus fináléjában, a riói Maracana Stadionban már jócskán lejárt a rendes játékidő, amikor a 99. percben Breno fejjel eldöntötte az összecsapást.
Mindkét együttes ötödször került döntőbe. Palmeiras ezt megelőzően csupán egyszer, 1999-ben győzött, míg Pelé és Neymar egykori csapata, a Santos eddig háromszor, 1962-ben, 1963-ban és 2011-ben tudott nyerni. A küzdelmeket a koronavírus-járvány miatt tavaly márciusban, a csoportszakaszban felfüggesztették, majd szeptemberben folytatódott a sorozat.
Tokyo 2020
A házigazda Japán tizenegyesekkel verte Új-Zélandot - Összefoglaló
TEGNAP 14:01
A győztes utazhat Dél-Amerika képviseletében a jövő héten kezdődő katari klubvilágbajnokságra. A Palmeiras 15 millió dollárral gazdagodott, a Santos hatmilliót kapott.

Palmeiras-Libertadores-min.jpg

Fotó: Eurosport

A döntőben:
Palmeiras (brazil)-Santos (brazil) 1-0 (0-0)
MTI
Tokyo 2020
Mexikó 6-3-mal intézte el Dél-Koreát a negyeddöntőben - Összefoglaló
TEGNAP 13:52
Tokyo 2020
Labdarúgás: Brazília - Egyiptom - Összefoglaló
TEGNAP 13:26