A 2014-es labdarúgó-világbajnokság döntőjének egyetlen gólszerzője, Mario Götze azon dolgozik, hogy megújuljon a PSV Eindhovennél. A német támadó középpályás elismerte, hogy formája azért süllyedhetett olyan mélyre, mert túl nagy nyomást gyakorolt magára.


Götze lábai előtt hevert a világ hat esztendeje, 22 éves volt, amikor Németország az ő góljával nyerte meg az Argentínával vívott világbajnoki finálét 2014-ben. Ez a győztes találat Brazíliában a Bayern Münchennél töltött első teljes szezonjának végén esett, a bajor klub azután szerezte meg legnagyobb riválisától, a Borussia Dortmundtól őt, miután a sárga-feketékkel zsinórban kétszer is megnyerte a Bundesligát. 
A következő hat évben azonban a karrierje megbicsaklott. A Bayernben idővel eltűnt és később, 2016-ban visszatért a Borussiához. Annak ellenére, hogy ott érezte otthon magát, nem tudta megismételni régi formáját, és 2020 nyarán kicsúszott a német futballból, a PSV-hez szerződött. Míg Hollandiában a reflektorfény nem olyan fényes, a 28 éves futballistára továbbra is figyelmet fordítanak. Götze azt mondja, hogy most jobban kezeli a nyomást, mint karrierje elején, és azon dolgozik, hogy újra felépítse magát.
UEFA Nations League
"Nekünk nincsenek félvállról vett mérkőzéseink, nekünk minden egyes mérkőzés élet-halál harc"
9 ÓRÁJA
Csodagyerekből korán kiégett klasszis: Mi történt Mario Götzével? | Eurosport
2014-ben még az ő góljával dőlt el a vb döntő, mára mégis szabadulnának tőle az első távozását még meggyászoló csapatánál. A sérülések és a betegségek visszavetettétek fejlődését, Jürgen Klopp pedig hiába kínált neki évekkel ezelőtt mentőövet, könnyen lehet, hogy Mario Götze pályafutása 28 éves korára véget ért az európai foci legmagasabb szintjén.
"Kívülről biztos, hogy nagy volt a média figyelme és a nyomás, de az egyetlen, ami számít, az a saját véleményem, az én nézőpontom és az, hogyan látom magamat és a fejlődésemet. 
Lehet, hogy túl nagy nyomást gyakorolok magamra, és ez az egyetlen dolog, ami fontosabb, mint amit mások elvárnak vagy mondanak, mert az egész végül is csak önmagadról szól, és arról, hogyan látod magadat." - nyilatkozta Götze.
A rendszeres játékidő évek óta elkerülte Götzét, részben sérülések és a formahanyatlása miatt, de most sok játékpercet kap a PSV-nél, és elégedett a dolgok alakulásával. Ebben az idényben eddig 13 mérkőzésen 1003 percet töltött a pályán, mind a nyolc holland bajnokiján a kezdőcsapat tagja volt. Négy gólt és három gólpasszt jegyzett eddig, vagyis tényleg felfelé ível a pályafutása a mélypontok után. 
"Ha visszatekintek az elmúlt évre, fontos, hogy játszom. A személyes céljaim: játszani, nagy hatással lenni a csapat játékára, és meglátjuk, ez hova vezet. 
Próbálok maradni a pillanatban, élvezni azt, és igyekszem a legjobbamat nyújtani."

Mario-Götze-PSV-min.jpg

Fotó: Eurosport

Arról is kérdezték, hogy Joachim Löw részéről szerinte fennáll-e a lehetősége annak, hogy visszatérhessen a német válogatottba. Götze mérlegelné, ha erre lehetőség nyílna.
"Még mindig kapcsolatban vagyunk, hiszen 18 éves korom óta ismerem. Dolgoztam vele, együtt voltunk sikeresek. N
agyszerű ember és jó edző. De én csak egy játékos vagyok, a döntés nem az én kezemben van. Nem én döntök, de mindig nyitott vagyok a lehetőségre." - mondta Götze. 
via goal.com
Premier League
Egy halom pénzt tapsolhat el játékosokra Conte, már megindultak a pletykák, milyen poszton erősítene
9 ÓRÁJA
UEFA Bajnokok Ligája
Erősebb csapat a Liverpool, de a Realt eddig sem zavarta, ha lefocizták a pályáról
10 ÓRÁJA