Harmincadik klubjához írt alá nemrég Sebastián „El Loco” Abreu. Az őrült becenévre hallgató, 44 éves uruguayi játékos-edző az Athletic Club MG-hez kötelezte el magát, s már a következő csapata is megvan, azaz egyelőre esze ágában sincs abbahagyni.


A korábbi válogatott támadó a brazil klubhoz február elején írt alá, de nemsokára a Sud Américát erősíti majd pár hónapig. A szóbeli megállapodás szerint az áprilisban rajtoló uruguayi bajnokságban segíti majd utóbbiakat, aztán amint véget ér a rövid ottani kaland, valószínűleg – eddigi pedigréjét figyelembe véve – áll is tovább.

Sebastian-Abreu-Magallanes.jpg

Fotó: Eurosport

Foci-vb
Foci-vb: Pulisic volt az amerikaiak nyerőembere, az USA jutott nyolcaddöntőbe
6 ÓRÁJA
A becenevét kacskaringós pályafutásával is kiérdemlő El Loco ezzel társ-világrekorder lesz, a brazil Robert de Pinho szintén 31 klubban fordult meg karrierje során. Legutóbb a Boston Rivert erősítette tavaly novemberig, ahol kipróbálta magát játékos-edzőként is.
„Hogy érzem magam fizikailag? Adjatok egy labdát és meglátjuk!”
– mondta a bemutatásakor. „
Továbbra is elkötelezett vagyok. Az, hogy még mindig játszok, azt jelenti, hogy rendben van a kondim, de ennél is fontosabb, hogy az Athletic szakvezetője,
Fabio Mineiro
is úgy gondolta, miután megnézett, hogy tudok segíteni együttesének.”
A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) Twitteren gratulált Abreunak, kiemelve, hogy mer nagyot álmodni és saját rekordjait dönti meg. Döntésében nagy szerepet játszott, hogy az Athletic ragaszkodott hozzá.
„Már egy évvel ezelőtt is megkerestek, de akkor még nem jött össze az egyezség. Most, hogy 51 év után feljutottak a Mineiro állami bajnokság első osztályába, ismét felhívtak, hogy elmondják, továbbra is engem akarnak. Nem becsülöm alá a képességeimet, de amikor látom, hogy mások is úgy hisznek benne, mint én magamban, az sokat nyom a latban egy ilyen döntésnél”
idézi El Locót az
.
A spanyol Marca szerint Abreu egyénileg készült a feladatra és dupla edzéseket végzett, hogy megfeleljen új, brazil klubjánál. Leendő edzője így nyilatkozott róla:
„Sportszakmai okai voltak leigazolásának, emellett érkezése fontos a klub népszerűsítése miatt. Jártam Uruguayban, ahol két meccsét is megnéztem. Jó fizikai állapotban van, az a típus, aki példát mutat. Amint beilleszkedik, nagy segítség lehet a pályán. Igazi profi, aki a határon túl is ismertté teheti a klubot.”

Itt épp a Central Español mutatja be Abreut |

Fotó: Eurosport

Abreu a Defensor Sportingban kezdte profi karrierjét 1994-ben, 18 évesen. Már azzal Guinness-rekordot állított fel 2017-ben, hogy 26. professzionális klubjához csatlakozott, a chilei Audax Italianóhoz. Az Athletic az ötödik brazil klubja a Botafogo, a Figueirense, a Bangu és a Rio Branco után. Tizenegy különböző országban játszott (Uruguay, Argentína, Spanyolország, Brazília, Mexikó, Izrael, Görögország, Paraguay, Ecuador, Chile és Salvador), a válogatottal két világbajnokságon járt, és 2011-ben Copa Américát nyert, összesen 70 találkozón 26-szor talált be.
Washington Sebastián Abreu Gallo 31 klubja:Defensor Sporting, San Lorenzo, Deportivo, Gremio, Tecos, Nacional, Cruz Azul, América, Dorados, Monterrey, San Luis, Tigres, River, Beitar, Real Sociedad, Aris, Botafogo, Figueirense, Central, Aucas, Sol de América, Santa Tecla, Bangú, Central Español, Puerto Montt, Audax Italiano, Río Branco de Vitória, Magallanes, Boston River, Athletic Club de São João del Rei, Sud América.
Az Abreu-család egy másik örömteli hírt is kapott a közelmúltban: Sebastián idősebb fia, a 17 éves Diego ugyanis megkapta első profi szerződését a Defensor Sportingnál (ahol édesapja kezdte karrierjét), melynek utánpótláscsapataiban négy év alatt 92 gólt szerzett.
Foci-vb
Foci-vb: Rashford duplázott, Anglia kiejtette Walest a brit rangadón
7 ÓRÁJA
Foci-vb
Történelmi pillanat a foci-vb-n: Női vezetőbíró fújja a németek pénteki meccsét
8 ÓRÁJA