Bár a járvány gazdasági hatásai Európa legnagyobb csapatait sem kerülik el, így a nyári átigazolási szezon a megszokottnál valamivel csendesebb lehet, idén sem maradunk majd klubot váltó sztárok nélkül. Cikkünkben most összeszedtük, kik lehetnek a legfelkapottabb nevek, akiknek átigazolása végigkíséri majd a transzferszezont. 

1. Kai Havertz

Az nyári átigazolási ablak leghamarabb megvalósuló bombaüzlete lehet a Leverkusen 21 éves sztárjának klubváltása. A nagy európai bajnokságok egy részében a járvány okozta késés miatt még a bajnokság sem ért véget, a fiatal német átigazolását a legtöbb mérvadó lap mégis már szinte tényként kezeli. Havertzet sokan a kontinens legígéretesebb tehetségének tartják, aláírásáért a hírek szerint sorban állnak a legnagyobb csapatok.
Euro 2020
Wales legyőzte Törökországot, és négy ponttal áll két forduló után
EGY ÓRÁJA
Sokáig úgy nézett ki, a Real Madrid vagy éppen a Bayern München lehet a befutó, az utóbbi hetekben azonban egyre inkább biztosnak tűnik, hogy Havertz Angliában, konkrétan a Chelsea csapatánál folytatja. Az érdeklődők közül egyedül a londoniak tűnnek hajlandóak kifizetni a Leverkusen által kért 90 millió fontos átigazolási díjat (ha nem is egyben, hanem különböző bónuszokkal), a kékek tulajdonosa Roman Abramovics pedig állítólag személyesen járt közbe az ügy érdekében. Megszerzésével a kékek már harmadik nagyszabású üzletüket bonyolítanák le a nyáron, hiszen korábban Hakim Ziyechet és Timo Wernert is leigazolták.
Miért akarja a fél világ leigazolni a 90 millióra taksált támadót? | Eurosport
Kai Havertz iránt a legnagyobb európai klubok érdeklődnek, a teljesség igénye nélkül a Real Madrid, a Bayern München, a Chelsea és a Liverpool is örömmel látná a 21 éves tehetséget. De mi az oka annak, hogy fiatal kora és kevés tapasztalata ellenére is hajlandóak lennének bankot robbantani a Bayer Leverkusen tehetséges középpályásáért?

2. Jadon Sancho


Nem Havertz lehet az egyetlen nagynevű fiatal játékos, aki a nyáron a Premier League felé veszi az irányt. Jadon Sanchonak ráadásul egy angliai szerződés a hazatérést jelentené, hiszen a fiatal szélső a Manchester City akadémiáján nevelkedett, hogy aztán az utóbbi két idényben Dortmundban figyeljen rá fel igazán a világ. 
Más kérdés, Sancho legnagyobb kérője épp a másik manchesteri csapat, a United lehet. Ole Gunnar Solskjær és a klub vezetése állítólag első számú prioritásnak tekinti a 20 éves tehetség megszerzését, akiért még a Dortmund által kért 100 milliós átigazolási összeget is hajlandóak lennének kifizetni. Kedvezményre mindenesetre nem igazán számíthatnak, a német csapatnál leszögezték, hogy a járvány okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére nem kívánnak áron alul megválni értékeiktől, ezen pedig Sancho gyengébb tavaszi teljesítménye vagy pályán kívüli balhéi sem változtatnak.   
"Jadon Sancho korszakos tehetség, aki 100 milliót is megér" | Eurosport
Jadon Sancho jelen pillanatban a Bundesliga 2019/20-as idényének legtöbb gólban közreműködő játékosa, olyan klasszisokat megelőzve, mint Robert Lewandowski és Timo Werner. Nem véletlen, hogy sorban állnak érte a világ legnagyobb klubjai, akik talán még a mostani gazdasági helyzetben is hajlandóak megkockáztatni a 100 millió fontra taksált támadó szerződtetését.

3. Thiago Alcantara


A nyár leggyakoribb átigazolási iránya lehet, hogy a Bundesliga-játékosok a Premier League-be teszik át székhelyüket, ennek hatásai alól pedig könnyen lehet, hogy még a legnagyobb német csapat, a Bayern München sem menekülhet. Thiagót, a bajorok 29 éves középpályását állítólag a Liverpool és a Manchester City is csábítja, Hansi Flick edzőpedig elmondása szerint hiába tartaná meg a játékost, ő inkább új bajnokságban próbálná ki magát.  
Liverpoolban ugyan előre jelezték, hogy a járvány hatásai miatt nem kell komoly költekezésre számítani a nyáron (a már említett Wernerről például valószínűleg a vételi díj sokallása miatt maradtak le), a jövőre lejáró szerződése miatt nyomott áron elérhető Thiagóra azért lehet pénz az újdonsült bajnoknál. Nagy kérdés persze, hogy a játékos mennyire illene Jürgen Klopp rendszerébe, ha ismerősebb közegre vágyik, lehet, hogy inkább egykori edzőjével, PepGuardiolaval áll össze újra a City-nél.

Thiago csatlakozhat Klopphoz Liverpoolban -

Fotó: Eurosport

4. Lautaro Martinez


Nem sokat hallani eddig a La Liga csapatainak nyári terveiről, ez pedig nem véletlen. A járvány okozta válság számos klubnak betett Spanyolországban, a legnagyobb sztárcsapatok is szorosabbra húzhatják a nadrágszíjat idén. Különösen igaz lehet ez a Barcelonára, ahol bár az erősítés bőven elférne, az utóbbi évek felelőtlen költekezései miatt csak akkor lehet esély nagynevű érkezőkre, ha a klub jó áron tud szabadulni a fölöslegessé vált játékosaitól. Ha egy nagy névre mégis akadna pénz, a katalánok alighanem Lautaro Martinezt választanák. 
Az Inter 22 éves argentin csatára remekül illene a Barcelona rendszerébe, Lionel Messi hívó szava pedig könnyen meggyőzhetné a váltásról honfitársát. A problémát az Inter igényei jelenthetik, az olaszok állítólag nem hajlandóak a 111 millió eurós kivásárlási ár alatt elengedni a játékost, ennyit pedig a Barca nem nagyon fog tudni előteremteni. A megoldás esetleg egy játékoscserés üzlet lehet, melyben a katalánok több játékosa jelenthetné az ellenérték egy részét Lautaroért cserébe.
Hogyan illene a Barca játékába a Messi által csábított csatártehetség? | Eurosport
Lautaro Martínez sok szempontból tökéletes választás lenne a Barcelona számára: tehetséges, gyors, okos és ami legalább ennyire fontos: Messi is szívesen látná a csapatban. Mégis vannak olyan edzők, akik óva intik a váltástól az Interben szépen fejlődő támadót, akit ráadásul a kivásárlási ára miatt csak áldozatok árán szerezhet meg a Barcelona.

+1 Szoboszlai Dominik 


Bár a fent említett sztárokkal és óriási tehetségekkel (még) nem említhető egy polcon, így a külföldi lapokat talán kevésbé foglalkoztatja klubváltása, számunkra a nyári átigazolási időszak slágertémája Szoboszlai Dominik új csapatának kérdése lehet. A nagyszerű tavaszt futó, az osztrák bajnoki idény legjobb játékosának megválasztott magyar középpályás iránt a hírek szerint számos nagy klub jelentkezett be, a legerősebb érdeklődés pedig Olaszországból érkezhet. 
A helyi sajtó szerint a Milan kész 25 millió eurót fizetni a Salzburgnak Szoboszlaiért. Igaz, mivel Stefano Pioli edző maradásával Ralf Ragnick érkezése már nincs terítéken a csapatnál, lehet hogy nehezebb lesz meggyőzni a német stílushoz szokott magyar játékost a váltásról. Az üzlet tehát egyelőre koránt sem lefutott, hallani lehetett korábban az Arsenal és PSG érdeklődéséről is, de az sem zárható ki, hogy a 19 éves középpályás marad a Red Bull klubok kötelékében és Lipcsébe igazol. Egy biztos, magyar játékos kapcsán ilyen nagy csapatok nevét nagyon rég hallottuk utoljára felmerülni. 
Euro 2020
Üzenettel felérő győzelem: Franciaország legyűrte Németországot
3 ÓRÁJA
Euro 2020
A magyar válogatott többet szeretné birtokolni a labdát a franciák ellen
3 ÓRÁJA