Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Az egész csapat sírt" - Egy perces csenddel tisztelegtek a 9 évre ítélt Griner előtt

Eurosport Magyarország

Publikálva 05/08/2022 - 14:00 GMT+2

Az Oroszországban kilenc év börtönbüntetésre ítélt Brittney Griner amerikai csapatának, a Phoenix Mercurynak a mérkőzése csaknem egyperces csenddel kezdődött a csütörtöki ítélethirdetés után.

Phoenix Mercury - Connecticut Sun

Fotó: AFP

WNBA - Csaknem egyperces csenddel kezdődött Griner csapatának mérkőzése

A kétszeres olimpiai bajnok játékost - aki Oroszországban a Jekatyerinburg csapatában szerepelt 2015 óta - februárban a moszkvai seremetyjevói repülőtéren vették őrizetbe kábítószer-birtoklásért. Azóta letartóztatásban volt és csütörtökön Himkiben az ügyét tárgyaló bíróság szinte a maximális, kilencéves börtönbüntetést szabta ki rá.
A 206 centis kosaras arizonai együttese csütörtökön a Connecticut Sun ellen lépett pályára a WNBA alapszakaszában, s a meccs előtt 42 másodpercig némán álltak a játékosok az elítélt Griner előtt tisztelegve.
A Phoenix Mercury játékosai meccsük után elmondták, hogy együtt figyelték az ítélethirdetésről szóló híreket, ami után egyikük sem akart pályára lépni.
Hogyan játszhattunk volna tiszta fejjel a történtek után? Az egész csapat sírt a meccs előtt"
- nyilatkozta Skylar Diggins-Smith, a Mercury irányítójátékosa.
Az ítélet kihirdetését követően a WNBA a férfiligával, az NBA-vel közösen adott ki tiltakozó közleményt, melyben igazságtalannak és sajnálatosnak nevezték a döntést, illetve Joe Biden amerikai elnök elfogadhatatlannak titulálta a büntetést és felszólította Oroszországot, hogy azonnal engedjék szabadon Grinert.
A 31 éves Griner táskájában hat hónapja kannabisz tartalmú olajat találtak, amelyet az ügyészség állásfoglalása szerint tudatosan megpróbált elrejteni a hatóságok elől. Az orosz vámhivatal nagy mennyiségű kábítószer csempészete miatt indított eljárást vele szemben.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés