Egy hét alatt még a nyári holtszezon közepette is sok új információ halmozódik fel az NBA-ben, most az elmúlt napok fontosabb eseményeiből szemezgettünk nektek:
- LeBron James döntése (amely szerint visszatér Clevelandbe) a nyár eddig legnagyobb horderejű híre, amelyhez minden héten lehet új információmorzsákat hozzáfűzni. Most éppen azért, mert a Miami Heattel két bajnoki címet is szerző klasszis megjelölte új mezszámát. A híveit saját Twitter oldalán a kérdésben megszavaztató James úgy döntött, hogy újra a 23-as számú mezben lép majd parkettre. A "Király" floridai időszakában és a válogatottban is 6-os mezben játszott, a 23-ast még az egyetemi csapatból és a Cavaliersnél töltött hat korábbi szezonjából köthetjük hozzá. A mostani választás azért is érdekes, mert amikor a 29 éves James annak idején távozott a Clevelandtől, akkor maga kampányolt azzal a gondolattal, hogy a 23-as számot (amelyet mindenki a legendás Michael Jordanhez köt) a jövőben senki más ne viselje az NBA-ben. A mostani bejelentés kapcsán természetesen Jordant is megkérdezték, aki laza mosollyal válaszolt az ESPN-nek és jelezte, nincs gondja James régi/új mezszámával.
- Nem vesz részt az augusztus végén Spanyolországban kezdődő kosárlabda világbajnokságon Manu Ginóbili. A San Antonio Spurs négyszeres NBA-bajnok klasszisa vádlisérülését szeretné végleg rendbe hozni, ezért döntött úgy, hogy nem vállalja a nyári tornát.
NBA
Sztárigazolás: bombaüzletet jelentett be a Lakers
6 ÓRÁJA
- A meccsek nélküli időszakban a liga vezetőinek is több ideje jut az ötletelésre. Talán ennek (is) köszönhető az az újdonságként ható elképzelés, amely szerint az eddig megszokott három napos All Star-hétvégét egy hetesre nyújtanák meg. A gondolat hátterében amerikai források szerint a játékosok kérése húzódhat meg, akik szeretnének szezon közben egy egész hetes "pihenő időszakot" kapni. A 2014/15-ös szezonban a New Yorkban található legendás Madison Square Garden lesz a helyszíne az 1951 óta sorra kerülő All Star gálának, amelyet február 13-15. közöttre terveztek.
- Megvan végre a Los Angeles Lakers új edzője, akit Byron Scottnak hívnak. A mesterrel négyéves szerződést kötöttek Kaliforniában, amely értelmében erre az időszakra 17 millió dollárt kap majd. Scott játékosként korábban háromszor is nyert bajnokságot a Lakers-szel, 1996-ban pedig még a csapat jelenlegi klasszisával, Kobe Bryanttel is játszott együtt. "Ő volt a mentorom, amikor újoncként Los Angelesbe érkeztem" - nyilatkozta a döntés után Bryant. Talán ez a kapocs is segített Scottnak az új munka elnyerésében...

michelle_roberts

Fotó: Eurosport

- Első alkalommal van női vezetője az NBA játékosokat tömörítő szakszervezetnek. Az NBPA éléreMichele Robertskerült, aki Billy Huntert (illetve az ő leváltása után 18 hónapra ideiglenesen kinevezett Ron Klempnert) váltja majd ezen a poszton. A személyéről szóló szavazás meglehetősen egyértelműen alakult, hiszen a 34 voks közül 32-t megkapott. A játékosok szándéka világos volt, hiszen a mostani voksolásnál olyanra tettek, aki a kosárlabda világán kívülről érkezik, így riválisának, a Dallas Mavericks ügyvezetőjének, Terdima Usserynek nem volt reális esélye. A négy amerikai profi liga (MLB, NBA, NHL, NFL) történetében még soha nem volt korábban női szakember ezen a fontos poszton. Roberts korábban ügyvédként dolgozott, munkajogi tapasztalatait pedig az új kollektív szerződés kiharcolása kapcsán kamatoztathatja majd az NBA-ben.
- Zárásként pedig némi információ az átigazolási piacról: A Dallas Mavericks két szabadügynökkel, Al-Farouq Aminuval és Ivan Johnsonnal is megállapodott. A nigériai válogatott Aminu 23 esztendősen került Dirk Nowitzki mellé, a 30 éves Johnson 2011 és 2013 között már játszott az NBA-ben, akkor az Atlanta Hawks keretének volt a játékosa, a legutóbbi szezont viszont Kínában játszotta végig. Chris Bosh szerdán hivatalosan is aláírta új szerződését a Miami Heatnél, amelynek értelmében a 30 éves játékos öt évre 118 millió dollárt kap.
Kosárlabda
Tokió 2020 - Spain - Argentina - Kosárlabda – Olimpiai főhírek
20 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Továbbjutott a csoportjából Spanyolország
EGY NAPJA