Péntek hajnalban játszották az NBA döntőjének negyedik mérkőzését, a Miami Heat úgy fogadta a San Antonio Spurs együttesét, hogy az előző találkozón, szintén hazai pályán, súlyos vereségbe szaladt bele, egy rövid időszaktól eltekintve végig 10 pont fölötti hátrányban játszotta az előző mérkőzést a Heat. Olyan viszont, hogy egymás után két meccset veszítsen a Miami a rájátszásban, utoljára 2012-ben fordult elő.
Megint kiválóan kezdte a mérkőzést a Spurs, mindössze öt perc kellett a vendégeknek ahhoz, hogy 9 pontos előnybe kerüljenek. A vendégek ezúttal ugyan nem jutottak el 41 pontig az első játékrészben, mint két nappal korábban, de kiválóan védekeztek, és 26-17-tel zárták az első negyedet.
Tokyo 2020
Olyan fog történni Ausztriában, mint még soha sehol
14/04/2021 16:05
A másodikban gyorsan 14 pontra duzzadt a San Antonio előnye, és minden alkalommal, amikor a Miami közelebb tudott volna jönni, a vendégek triplákkal vették el a hazai lendületet. Másfél perccel a nagyszünet előtt már 20 pontra nőtt a Spurs előnye, a félidei állás 55-36 volt. Ez nagyjából megfelel a dobószázalékok arányának is, a San Antonio 55, a Miami viszont csak 35 százalékban értékesítette kísérleteit a mezőnyből, ez utóbbi kirívóan gyenge százaléknak számít. Vagy azt is mondhatjuk, hogy a Heat kevesebb pontot szerzett az első félidőben, mint a Spurs az előző meccs első negyedében!

Kawhi Leonard megint remekelt

Fotó: Eurosport

Ugyanúgy, ahogy a harmadik mérkőzésen, a negyediken is megpróbált feltámadni a Miami a harmadik negyedben, LeBron James-showt láthatott a közönség, a Heat sztárja csapata 21 pontjából 19-et szerzett a negyedben. A játékrész elején 13 pontra jött fel a Miami, ám a negyed derekán a harmadik mérkőzés hőse, Kawhi Leonard vette vállára a csapatát, és 24 pontra növelte a Spurs előnyét. 12 perccel a mérkőzés vége előtt 81-57-re vezetett a San Antonio, eldőltnek tűnt a találkozó.
A záró játékrészben már nem igazán változott a helyzet, a Spurs végig tartotta előnyét, három és fél perccel a vége előtt pedig, 22 pontos vendég vezetésnél elkezdődtek a cserék, innentől kezdve pedig már csak a végeredmény volt kérdéses, ez végül 107-86 lett.

Tim Duncan az NBA rájátszásában legtöbb percet játszó, legtöbb dupla-duplát szerző játékossá vált

Fotó: Eurosport

A San Antoniónál ezúttal is Kawhi Leonard volt a legeredményesebb játékos, 20 ponttal és 14 lepattanóval zárt, Tony Parker pedig 19 pontot szerzett. Tim Duncan karriere egyik leggyengébb dupla-duplájával vette át a vezetést Magic Johnsontól, 10 pontjával és 11 lepattanójával immáron 158 rájátszásbeli dupla-duplánál jár, és ezzel vezeti az NBA örökranglistáját. Patty Mills négy triplával jutott 14 pontig, és ki kell emelni Boris Diaw játékát, aki 8 pontot, 9 lepattanót és 9 gólpasszt jegyzett.
A Miamiban James 28 pontig jutott, de ha kivennénk a kiemelkedő harmadik negyedet, már csak 9 pont maradna. Bosh 12, Wade 10 ponttal zárt, utóbbi játékos esetén a 13/3-mas mezőnymutató különösen aggasztó. A meccs végén James Jones kevesebb mint 3 perc játék alatt jutott el 11 pontig.
Az ötödik mérkőzést hétfő hajnalban rendezik San Antonióban, ha a Spurs a következő három találkozó bármelyikét megnyeri, 2007 után ünnepelhet ismét bajnoki címet.
Kosárlabda
A Lakers legyőzte a Brooklyn Netset
11/04/2021 08:30
Kosárlabda
A Clippers nyerte a városi derbit
05/04/2021 09:21