Ezen a héten csendes volt az NBA világa, így nem is egy szakmai, sokkal inkább bulváros hír vezeti hírrovatunkat. A korábbi NBA sztár, Shaquille O'Neal azonban nem "mínuszos", sokkal inkább pozitív kicsengésű hírrel lepett meg bennünket.
- A 216 cm magas egykori center ugyanis csatlakozott a Florida állambeli Doral városának rendőrségéhez és tervei szerint a jövőben a bűnözők üldözésével múlatja majd szabadidejét. A 42 éves 150 kg-os O'Nealnek egy fittnesz-teszten is át kellett esnie a felvételinél. A korábbi játékos még aktív időszakában (2005 - Miami) is dolgozott egy rövid ideig a rendőrség kötelékében. O'Neal három évvel ezelőtt fejezte be sikerekben gazdag pályafutását, amelynek során összesen négy (Los Angeles Lakers - 2000, 2001, 2002 és Miami Heat - 2006) bajnoki címet szerzett.
- Befejezi pályafutását a 2004-es bajnoki döntő legértékesebb játékosa (MVP), a korábbi NBA bajnok Chauncey Billups. "Eljött az idő. A kedvem és a lelkesedésem még mindig erős, de az tény, hogy már három éve nem tudtam teljesen egészségesen játszani" - nyilatkozta szomorúan a 17 szezon után visszavonuló Billups, aki a legutóbbi három évadban összesen csak 61 mérkőzésen tudott pályára lépni. Egyetlen bajnoki címét (2004) a Pistons színeiben szerezte, emellett játszott még a Los Angeles Clippers, a New York Knicks, a Minnesota Timberwolves, a Denver Nuggets, a Boston Celtics és a Toronto Raptors csapataiban is.
Tokyo 2020
Olyan fog történni Ausztriában, mint még soha sehol
14/04/2021 16:05
- Továbbra is a Dallas Mavericks csapatában játszik a center Bernard James, aki újabb egy évvel meghosszabbította szerződését a klubnál. A harmadik NBA szezonjára készülő 29 éves játékost annak idején a Cleveland draftolta, de egyből kölcsönadta a Mavericksnek. Szintén a Dallashoz kötődő hír, hogy aláírt az együtteshez a szabadügynök Charlie Villanueva. A most harminc éves játékos öt éve hatalmas összegű (38 millió dolláros) szerződést írt alá a Detroithoz, ám karrierje nem alakult túlságosan jól, sokáig gyenge formát mutatott. A Dallasnál vélhetően jó távoli dobásai miatt szerződtették, ahol a térdsérülés miatt végül nem szerződtetett Rashard Lewis helyett számíthatnak rá.
Kosárlabda
A Lakers legyőzte a Brooklyn Netset
11/04/2021 08:30
Kosárlabda
A Clippers nyerte a városi derbit
05/04/2021 09:21