Stephen Curry, a Golden State Warriors sztárja szerint motiválja őt, hogy figyelhette, ahogy Tom Brady 43 évesen eljuttatta a Tampa Bay Buccaneers csapatát az idei Super Bowl-ig.


A Tampa Bay Buccaneerst az NFL előző két évtizedét meghatározó korszakos zseni, Tom Brady meglepetésre az NFL döntöjéig vezette. 43 évesen ez lesz a 10. (!) Super Bowlja, és megszerezheti hetedik gyűrűjét is a New England Patriotstól tavaly Floridába szerződő quarterback. Az, hogy tizedik alkalommal szerepel kezdőként Super Bowlon irányítóként és hetedszer nyerhetne, természetesen rekord mindkét kategóriában. És lehet, hogy nem ez lesz az utolsó szereplése a csúcseseményen.
"Mindenképpen megfontolom majd (a folytatást). Ez egy fizikális sport, ami teljes elkötelezettséget követel tőlem. Ha már nem érzem úgy, hogy mindent bele tudnék adni, akkor tudom majd, hogy valószínűleg eljött az időm. Bármi lehetséges. Az én koromban már nem sokan játszanak."
NBA
Egy győzelemre a döntőtől a Boston
TEGNAP 07:08
Super Bowl, ahogy még soha: 5+1 érdekesség az idei NFL-döntő előtt | Eurosport
Az idei Super Bowl sok szempontból különleges lesz. A két irányító párharca korszakváltást is hozhat, de korábban nem látott szerephez jut a helyszín, és még a csapatok mezválasztása is tartogat érdekességeket. Ahogy az amerikai fociban gyakran megtörténik, a média az idei Super Bowl esetében is a két irányító párharcára húzza fel a mérkőzést, nem is véletlenül.
A 32 éves Steph Curry háromszoros NBA-bajnok (2015, 2017, 2018) a Golden State Warriors csapatával, még 2014-ben találkozott Brady-vel, tehát azelőtt, hogy megnyerte volna első aranygyűrűjét. 
"Ez egy másik sport, más helyzet, de mindenképpen megtettem azokat az apró dolgokat is, amelyeket most is csinálok,
 hogy megbizonyosodjak arról, hogy a testem képes helyreállni, képes kiváló állapotban maradni, hogy a legnagyobb esélyt adhassam magamnak arra, hogy szezonról szezonra készen álljak. 
Ezután elvégzem a szükséges beállításokat abban, hogy mire van szükség a játékomhoz. Az a szemlélet és fegyelem, amelyet Tom Brady bemutatott hosszú pályafutása alatt, hogy mit is jelent profi sportolónak lenni, nem véletlenül következik be. Tehát vannak dolgok, amelyeket megtehet az ember, hogy olyan helyzetbe hozza magát, hogy még messzebbre nyújthassa a karrierjét."
Arról a bizonyos hét évvel ezelőtti találkozásról így mesélt a Warriors irányítója:
"Veszítettünk a Clippers ellen az első körben, így volt egy kis szabadidőm. A versenyszellem még az offseason közepén is égett benne - látni lehetett a szemében. 
Nagyra értékeli a nagyságot. Ez elképesztő. Eltelt hét év, és még mindig Super Bowlban szerepel, és ez egyike azoknak a helyzeteknek, amikor a legjobb formájában láthatjuk. Arra számít az ember, hogy megint teljes pompájában figyelhetjük meg. Tehát figyelni fogjuk vasárnap, és meglátjuk, sikerül-e megvalósítani a tervét."
Belerakták Tom Bradyt egy közepes csapatba, és Super Bowlba jutottak | Eurosport
Vasárnap éjjel rendezik az 55. Super Bowlt, amelyen a címvédő Kansas City Chiefs ellenfele a hazai stadionjában játszó Tampa Bay Buccaneers lesz. A floridai csapat egy éve még egy átlagos középcsapat volt, márciusban azonban leszerződtették minden idők egyik legjobb irányítóját, Tom Bradyt, bejutottak a rájátszásba, ott pedig két esélyesebb csapatot idegenben legyőzve jutottak el a Super Bowlig.
Bradyt a hosszú karrierje és a képessége miatt, hogy ilyen magas szinten tud játszani 43 évesen is, sok sportoló dicsérte már, Steph Curry azért is dicsérte a legendás irányítót, mert szerinte a saját újabb sikereire is motiválja őt.
"Vannak dolgok, amelyek az ellenőrzésünk alatt állnak, és olyanok is, amelyek nem. De minden apró dolog, amit napi szinten végez, és minden munkája, amelyet a csúcsra való visszatérés érdekében végez, azért működhet, mert Brady
a valóságban él, így tudja, mi kellett ahhoz tőle, hogy a
 Tampa Bay Bucs kiemelkedően szerepeljen. Tudja, mikor kell 
igazán a legtöbbet kihoznia magából a pályán. 
Ez a fajta perspektíva az egyik legnagyobb erőssége." - mondta Curry.
Curry jövőbeli perspektívája az előző szezonban nagyobb hangsúlyt kapott, miután a szezon negyedik meccsén eltörte a bal kezét. Ezt a sérülést, Klay Thompson egymást követő komoly sérüléseit és Kevin Durant Achilles-problémáját a 2019-es NBA-döntő ötödik mérkőzésén, valamint utóbbi Brooklyn Nets-hez való távozását követően Curry tisztában van azzal, hogy milyen gyorsan változhatnak a dolgok bármelyik csapat számára. Arra a kérdésre, hogy meddig érzi még nyitva esélyeit az újabb bajnoki címre, Curry abban reménykedik, hogy egy darabig még fennáll a siker lehetősége.
Kémek jelentették: egy év után edzett újra "szabadon" az NBA ásza, közel a visszatérés! | Eurosport
Klay Thompson megjárta a poklot, cserébe félelmetesen jó formában áll készen ismét a harcra. 2019. június 13-án, a Toronto Raptors elleni NBA-nagydöntő hatodik meccsén sérült meg a Golden State Warriors, egyben a kosárlabdaélet egyik legjobbja, Klay Thompson. A 30 éves dobóhátvédnek a bal térdében szakadt el az elülső keresztszalagja, emiatt műtét és nagyon hosszú kihagyás várt rá.
"Gondolkodom ebben az évben és a következő évben is. Klay visszatérése is eszembe jut. A legjobb éveim közepén vagyok, és gondolkodom minden olyan dolgon, amelyet az elmúlt négy-öt évben átéltünk, és amelyekre valahogy építeni tudunk. 
Nehéz megmondani, hogy mi is a tényleges helyünk most, de szerintem jó pozícióban járunk, fogalmazzunk így."
Ezt követően megkérdezték Currytől, aki márciusban lesz 33 éves, hogy meddig tudja szerinte a legjobbját nyújtani,  tekintettel arra, hogy éppen azt mondta, hogy csúcsidőszaka közepén érzi magát.
"Majd megtudjuk." - válaszolta.
A csúcsévek meghosszabbítása Brady számára túlságosan is ismerős. Brady a legidősebb irányító, aki Super Bowl-t nyert - és ez két szezonnal ezelőtt volt.

Steph-Curry-Warriors-min.jpg

Fotó: Eurosport

A 2014/15-ös és a 2018/19-es szezon közötti öt évben zsinórban öt alkalommal játszott NBA-döntőt a Warriors, de az elmúlt idényt Curry csapata a liga legrosszabbjaként 15-50-nel zárta. A Golden State per pillanat 12-11-gyel áll, testének kopása miatt megkérdezték Curry-t, hogy hány évesnek érzi magát kosárlabdás évekre átszámítva.
"Úgy érzem, hogy most vagyok a 20-as éveim közepén. Nem tudom, ez mit jelent. Talán csak átverem magam. Gondolom, az elmének erősnek kell lennie ahhoz, hogy elmondja a testnek, mennyire fiatal vagy milyen fiatalnak érzi magát. 
Nincsenek aggodalmaim amiatt, hogy hamarosan hanyatlanék." - zárta nyilatkozatát Curry.
via ESPN
NBA
Kyrie Irving: "LeBron volt a GM a Cavsnél, de ezzel nekem nem volt bajom"
22/05/2022 11:27
NBA
Ismét előnyben a Miami az NBA keleti főcsoportjának döntőjében
22/05/2022 07:17