Azok után, hogy kiélezett hajrában elvesztette az NBA döntőjének második mérkőzését. és ezzel az alapszakaszban megszerzett pályaelőnyét a San Antonio Spurs, a csapat láthatóan más mentalitással utazott el Miamiba, a címvédő Heat otthonába a harmadik összecsapásra.
Az első három perc kiegyenlített játékát követően ellépett a Spurs, egy 14-2-es sorozatnak köszönhetően 10 pontos előnybe kerültek a vendégek. Elsősorban az eddigi két mérkőzésen összesen 18 pontig jutó Kawhi Leonard villogott, 16 ponttal zárta az első negyedet, Ginóbili utolsó másodperces triplájával pedig 41-25-re a vendégek vezettek.
Kosárlabda
Rekordáron vették meg az NBA-legenda mezét
09/05/2021 12:09
A Spurs játékosai szinte nem tudtak hibázni, és ez a tendencia a második negyedben is folytatódott, az első hét dobása jó volt a San Antoniónak, az első hiba ráadásul büntetőből jött. Az eredmény: 25 pontos vendég vezetés, és egy teljesen elcsendesedett American Airlines Arena. Ráadásul az első félidő második felében sem tudott jelentősen ledolgozni a hátrányából a Heat, a nagyszünetben 71-50 volt az állás a vendégek javára.

Leonard védekezésben is odatette magát

Fotó: Eurosport

A harmadik negyed nagy része során 15 pont környékén tartotta az előnyét a Spurs, a játékrész utolsó két percének kezdetekor azonban bejött 10 ponton belülre a Miami, az utolsó 12 percre pedig 11 pontos Spurs-vezetéssel fordultak a csapatok.
Ennél közelebb viszont nem tudott jönni a Miami a záró játékrészben sem. A párharc során most először fordult elő, hogy nem volt 90-90 az állás a negyedik negyedben, a közvetlen hajrára fordulva a különbség közelebb volt a 20 ponthoz, mint a 10-hez. Másfél perccel a vége előtt mindkét csapat beküldte a cseresorát, lezárva ezzel a mérkőzést, a végeredmény pedig 111-92 lett, amivel a San Antonio 2-1-es vezetést szerzett a négy győzelemig tartó párharcban, és visszaszerezte pályaelőnyét.

Kawhi Leonard 29 pontot szerzett

Fotó: Eurosport

A mezőny legjobbja az a Kawhi Leonard volt, aki bőven kapott a kritikákból az elvesztett második mérkőzést követően, ezúttal pedig 29 pontig jutott, ráadásul mindössze 13 mezőnykísérletből, ez karriere legtöbb pontja, egészen az egyetemi bajnokságtól kezdve. Rajta kívül négyen jutottak el legalább 11 pontig, a Spurs pedig közel 60%-os mezőnyszázalékkal dobott a mérkőzésen. Ráadásul mindössze 12 labdát adtak el a vendégek, míg a hazaiak 20-at, ebből hetet LeBron James, ami karriere legrosszabb mérkőzését jelenti ebből a szempontból. James egyébként 22 ponttal és 7 gólpasszal vezette csapatát, Wade szintén 22 pontot szerzett.
A folytatás péntek hajnalban következik, a negyedik mérkőzést is Miamiban játsszák, de az már biztos, hogy az ötödik meccsig a Spursnél lesz a pályaelőny.
Kosárlabda
Ugyanazzal a csapattal készül a 18. WNBA-szezonjára a zseniális irányító
07/05/2021 08:44
Kosárlabda
Így élte meg Hanga Ádám, hogy „felrobbant” mellette a Barca sztárja
06/05/2021 18:33