Könnyeivel küszködő játékos, lesújtott kapitányi reakció a magyar-spanyol olimpiai selejtező után

Eurosport Magyarország

Frissítve 11/02/2024 - 20:25 GMT+1

Főként mentális gondokat emlegetett Székely Norbert szövetségi kapitány, miután a magyar női kosárlabda-válogatott 22 pontos előnyről 73-72-re kikapott Spanyolországtól a soproni selejtezőtorna vasárnapi zárómérkőzésén, és nem jutott ki a párizsi olimpiára.

A magyar válogatott játékosai a spanyolok elleni meccs után © Tóth Zsombor

Fotó: MTI

Székely Norbert: béklyó volt a lábakon és kezeken

"Szépen és összeszedetten játszottunk az első félidőben, aztán lelassultunk, és saját magunkat vertük meg" - mondta lesújtottan a szakvezető. - "Nem mozogtunk, nem tudtuk bejátszani a palánk alá a labdát, ritmust vesztettünk, és el is bizonytalanodtunk. Ennek az lett a következménye, hogy folyamatosan jöttek ránk, és onnantól már nagyon nehéz volt. Próbáltuk frissíteni a csapatot, nem sikerült."
A kapitány kifejtette, nagyon nehéz pár perccel a vereség után higgadtan értékelni, és elvileg büszkének kellene lenniük arra, hogy világszínvonalú ellenfelekkel vívtak szoros meccseket.
De ne legyünk büszkék arra, hogy nem jutottunk ki az olimpiára, mert ez borzalmas.
"Ott volt a kezünkben a lehetőség, csak meg kellett volna ragadni, de nem tudtuk. A spanyolok kényelmes stílusa átragadt ránk, és rosszul reagáltunk a változtatásaikra. Béklyók voltak a lábakon és kezeken, nem fizikailag fáradtunk el, ez mentális jellegű probléma volt" - fogalmazott Székely Norbert.
picture

Határ Bernadett (k) és a spanyol Laura Gil (j) a kosárlabda olimpiai selejtező torna 3. fordulójában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2024. február 11-én. (MTI/Illyés Tibor)

Fotó: MTI

Határ Bernadett azzal kezdte, hogy nem szabad ebben a szellemben elkezdeni egy félidőt.
"Nagyszünet után egyáltalán nem akartunk futni, ők beálltak zónavédekezésre, amire nem tudtunk reagálni, ennyi történt. Nagyon ideges vagyok, lehet mondani, hogy megint én hagytam ki az utolsó dobást, de nem szabadott volna ilyen helyzetbe kerülnünk. Egy 22 pontos előnyt nem szabad leadni, nem tudom, mi történt, tanulunk belőle."
Mindenesetre ennek most drága ára volt, méghozzá egy olimpia
- mondta könnyeivel küszködve az MTI-nek.
Aho Nina úgy vélekedett, hogy ez mindenkinek olyan mérkőzés marad az életében, amelyből tanulni fog.
"Ez nem mostanában fog megtörténni, mindenkinek fel kell dolgoznia, hogy +majdnem+. Ez a legrosszabb. Én pozitív fogok maradni, hiszem azt, hogy ott a helyünk, ha nem Párizsban, akkor azután. Meg kellett volna lépnünk ezt a lépcsőfokot, nem sikerült. Úgy ismerem a teljes keretet, hogy tanulni fog ebből, és olyan helyre teszi ezt a tornát a fejében és a szívében, ami csak előre vihet bennünket" - tette hozzá.
picture

Aho Nina (k), a magyar válogatott játékosa a kosárlabda olimpiai selejtező torna 3. fordulójában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2024. február 11-én. (MTI/Illyés Tibor)

Fotó: MTI

MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés