Azok után, hogy az első két mérkőzést nagy fölénnyel nyerte hazai pályán a San Antonio Spurs az NBA nyugati főcsoport-döntőjében, a második két találkozó viszonylag simán az Oklahoma City Thunderé lett, szintén otthon. A Spursnél abban bíztak, hogy folytatódik a tendencia, és a hazai pálya előnye kijön az ötödik meccsen, míg a Thundernél egy emlék és egy sorozat adott okot a bizakodásra: két éve ugyanebben a helyzetben nyerni tudott az Oklahoma idegenben, és 4-2-vel hozta is a párharcot, illetve a harmadik meccsre visszatérő Serge Ibakával a csapatban a Thunder legutóbbi hét mérkőzését megnyerte a Spurs ellen.

Uralta a festéket a Spurs

Fotó: Eurosport

Hamar öt pontos előnyt szerzett a San Antonio, 11-10-nél viszont már az Oklahoma City vezetett. Többször is volt hét pont a vendégek előnye, a negyed hajrája azonban remekül sikerült hazai részről, Green és Mills triplájával 32-32 volt az állás az első szünetben. Több mint két percet kellett várni a második negyed elején az első kosárra, mindössze 15 pont született a játékrész első felében. A negyed vége egyértelműen a Spursé volt, úgy vezetett 65-55-re a hazai csapat a nagyszünetben, hogy Westbrook egy utolsó másodperces triplát is bedobott 10 méterről.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Japan - France - Kosárlabda – Olimpiai főhírek
4 ÓRÁJA
A mérkőzés már a harmadik negyedben eldőlni látszott, Ginóbili triplájával 17 pont is volt már a különbség a játékrész derekán, majd a negyed végén meglett a "közte 20", 94-74 volt az állás 12 perccel a vége előtt. A záró játékrészben aztán kiütés jelleget kezdett felvenni a meccs, Mills triplája zárt le egy 12-0-s rohanást a negyed elején, amivel 33 ponttal vezetett a Spurs. A végén azért 30 pont alá csökkent a különbség, de így is nagyon kényelmes, 117-89 arányú győzelmet aratott a San Antonio, és 3-2-es vezetést szerzett a párharcban.

Ginóbili újra régi fényében tündökölt

Fotó: Eurosport

A Spurs uralta a gyűrű körüli területeket, a festékről szerzett pontok számában és a lepattanókban is óriási volt a hazaiak fölénye. Tim Duncan 22 ponttal és 12 lepattanóval vezette csapatát, de rajta kívül is öten jutottak el legalább 12 pontig. Ginóbili 19 pontjához mindössze 9 kísérlet kellett, a nagy nevek közül csak Parker játszott gyengébben (6/13-mas mezőnymutató, 12 pont), de ez is belefért. A Thundernél ezúttal is Kevin Durant volt a legeredményesebb játékos, 25 ponttal, Russell Westbrook pedig 21 pontig jutott, ám a többiek ezúttal sem jeleskedtek.
Folytatás magyar idő szerint vasárnap hajnalban, Oklahomában, ahol a Thunder szurkolói a régi mondásban bízhatnak: Otthon, édes otthon!
Tokyo 2020
A videó, amire minden kosárrajongó várt: két percnyi zavartalan Luka Dončić varázslat
21 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Slovenia - Argentina - Kosárlabda – Olimpiai főhírek
EGY NAPJA