Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zsinórban hetedszer olimpiai bajnok az USA női kosárválogatottja

Eurosport
Eurosport

Publikálva 08/08/2021 - 06:09 GMT+2

Ketten közülük ötödik ötkarikás aranyérmüket szerezték Tokióban.

USA's Brittney Griner (2L) and USA's A'ja Wilson gesture during the women's final basketball match between USA and Japan during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Saitama Super Arena in Saitama on August 8, 2021

Fotó: Getty Images

A címvédő amerikai válogatott nyerte meg a tokiói olimpia női kosárlabdatornáját, mivel a vasárnapi fináléban könnyedén legyőzte a házigazda japán csapatot.

A két együttes múlt pénteki csoportmérkőzésén 86-69-re győztek az Egyesült Államok legjobbjai, akik a döntőben főként az olimpiai, világ-, WNBA- és Euroliga-bajnok Brittney Griner 30 pontja révén diadalmaskodtak.
Az amerikaiaknál a 39 éves Diana Taurasi és a 40 esztendős Sue Bird lettek az olimpiák történetének első kosarasai, akik öt aranyérmet nyertek. Az ősztől a magyar bajnok Sopron Basketet erősítő Napheesa Collier nem dobott kosarat a fináléban.
Az Egyesült Államok legjobbjai megszakítás nélkül 55 olimpiai győztes meccsnél tartanak, és legutóbb az 1992-es játékok elődöntőjében kaptak ki.
Az elmúlt három Ázsia-bajnokságot megnyerő hazaiak a negyeddöntőben az Eb-harmadik belgákat, míg a négy között az Eb-ezüstérmes franciákat győzték le.
Eredmény, kosárlabda, női torna, döntő:
  • Egyesült Államok-Japán 90-75 (23-14, 27-25, 25-17, 15-19)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés