Ahogy várható volt, az Indiana Pacers – Miami Heat NBA keleti főcsoportdöntő második mérkőzése elsősorban a védekezésről szólt. Az első találkozó után ez nem is lehetett másként. A Miami feladata egyértelmű, és tulajdonképpen egyszerű volt: hozni azt a védekezést, amit a szezon nagy részében láttunk tőlük, és 90 pont alatt tartani az ellenfelet.
Merthogy a Paul George vezette csapat két nappal korábban 107 pontig jutott, és ezt nem engedhette meg magának a kétszeres címvédő. Az első három negyedben sikerült is mindössze 63 ponton tartani a hazaiakat, akik az első mérkőzésen 83 pontig jutottak 36 perc alatt. Ez igen dicséretes tett a Miami részéről, csak annyi volt a bibi, hogy még így is a vendéglátók vezettek. Ezúttal nem George és Hibbert szállította a legtöbb pontot, hanem Lance Stephenson, aki az első három negyed 63 pontjából 23-ért felelt. Például ezért a hihetetlen két pontért a félidőt jelző dudaszó pillanatában:
Kosárlabda
Rekordáron vették meg az NBA-legenda mezét
09/05/2021 12:09
A Pacers 75-72-re vezetett a záró negyed közepén, de ekkor beindult a bajnokcsapat hengere. Ki más, mint LeBron James és Dwyane Wade rázták meg magukat, akik ketten együtt az első három játékrészben összesen csak 23 (!) pontig jutottak, a negyedikben viszont 22-t termeltek. A Miami utolsó 20 pontját ők szerezték. Azt hiszem, ennél jobb példa nincs arra az esetre, amikor a legnagyobb sztárok döntik el a meccset. Melyet 87-83-ra nyert meg a Miami.
Tudjuk, hogy milyen nagyszerű játékosok. A Miami egy csodás csapat, nem véletlenül ők a bajnokok. Ilyen játékra számíthatunk ezektől a játékosoktól, hiszen láthattuk már, hogy mire képesek
” – mondta Frank Vogel, a Pacers edzője.
Persze nem csak ők ketten kellettek a sikerhez. Erik Spoelstra edző nagy húzása volt, hogy a keveset „használt” Norris Cole-t állította Stephensonra, aki mindössze egy kosarat hozott össze az utolsó 12 percben. Cole egyébként is sokat tett a győzelemért, hiszen James és Wade mellett csak ő jutott 10 pont fölé (11) a Miamiban.
Az Indiana tehát elvesztette a pályaelőnyét, ami pedig nagyon fontos volt a számára, hiszen ezért hajtott az egész alapszakaszban. A tavalyi főcsoportdöntőben ugyanez volt a helyzet a két csapat párharcában, csak éppen fordított szereposztásban. Akkor a Miami kezdett otthon, és elvesztette a második mérkőzést, de rögtön két nappal később visszaszerezte a pályaelőnyt. Most az Indianán a sor, hogy megtegye ugyanezt. A következő két mérkőzést tehát Miamiban játsszák szombaton és hétfőn.
Kosárlabda
Ugyanazzal a csapattal készül a 18. WNBA-szezonjára a zseniális irányító
07/05/2021 08:44
Kosárlabda
Így élte meg Hanga Ádám, hogy „felrobbant” mellette a Barca sztárja
06/05/2021 18:33