Ha korábban nem írtunk volna róla, a heti összefoglalót szegény Paul George horrorisztikus sérülésével kellene kezdenünk, a tényleg extrém sérülés egészen borzalmas... Na de nézzük, hogy ezen felül mi történt még az észak-amerikai profi kosárlabda világának elmúlt napjaiban:
- A San Antonio Spurs együttese szerződést hosszabbított a francia világsztár irányítóval, Tony Parkerrel. A 32 éves játékos a klub öt bajnoki címéből négyben tevékeny részt vállalt, 13 év óta a klub alkalmazottja, tavaly a francia válogatott színeiben Európa-bajnokságot is nyert. A most létrejött megállapodás hosszáról egyelőre a felek nem akartak nyilatkozni.
BREAKING NEWS: Tony Parker signs multi-year contract extension:
— San Antonio Spurs (@spurs)
Tokyo 2020
Olyan fog történni Ausztriában, mint még soha sehol
14/04/2021 16:05
- Talán furcsa leírni, de egy német labdarúgó nyári teljesítménye ösztönözheti Kobe Bryantet a sikeres visszatérésre. A Los Angeles Lakers 35 esztendős veteránja (aki az előző évadban sérülése miatt csak hat meccsen játszott) Miroslav Klose brazíliai vb-n nyújtott teljesítményére figyelt fel. "Hihetetlen volt, ahogy játszott, 36 évesen is milyen szintre tudott eljutni. Nagyon tisztelem őt ezért." - nyilatkozta az ötszörös NBA-bajnok Bryant aki saját bevallása szerint most már igazi versenylónak érzi magát, akit hónapok óta az istállóban tartottak vissza és már alig várja, hogy nekiugorhasson az NBA következő szezonjának. ,Ehhez azonban még október 28-ig türelmesnek kell maradnia...
- Parker mellett egy másik témával is jelentkezett a héten a Spurs, ahol szerződést kötöttek a játéktól a hamarosan visszavonuló Becky Hammonnal. Ha a név elsőre nem lenne egyértelmű: Igen, egy hölgyről van szó, aki a jövőben Gregg Popovich és a nyáron szerződtetett európai sztáredző, Ettore Messina mellett vesz részt a bajnoki címvédő felkészítésében.
"I'm just thrilled for the opportunity to coach these unbelievable athletes" - Becky Hammon
— San Antonio Spurs (@spurs)
A 37 esztendős, hatszoros All Star irányító még pályafutása utolsó (16.) szezonját játssza a WNBA-ban szereplő San Antonio Silver Starsnál, a szezon végén csatlakozik majd a Spurs edzői stábjához. "Nagyon hálás vagyok azért, hogy megkapom a lehetőséget a csapat mellett. Ez az NBA és a női edzők számára is egy különleges nap" - nyilatkozta Hammon a bejelentés kapcsán. Korábban (2001/2002) is volt már egy női tagja egy NBA-s szakmai stábnak, Lisa Boyer ugyanakkor annak idején nem volt állandó szereplő, hiszen nem utazott együtt a John Lucas vezette Cleveland Cavaliers csapatával.
- Paul George ugyan a sérülése miatt nyilván lemarad az augusztus utolsó napjaiban kezdődő vb-ről, ám a fiatal játékos azért nem keseredett el, sőt megvigasztalta magát. Az Indiana Pacers 24 éves játékosa ugyanis 250.000 dollárért vett magának egy 320 km/h-ra gyorsulni képes Ferrari 458-ast, amelyről saját Instagram oldalára egy képet is feltett. Igaz arról egyelőre nem szól a fáma, hogy mikor vezetheti majd először személyesen is a hófehér járgányt...
- A "heti balhé" rovat főszerepét ezúttal a Dallas Mavericks új igazolása, Raymond Felton vállalta magára. A 30 esztendős kosarast ugyanis illegális fegyverbirtoklásért állították elő, amiért az NBA négymeccses eltiltással büntette őt. Felton megúszta ugyan a börtönbüntetést, de "cserébe" ötezer dollárja bánta az esetet, ráadásul jelentős mennyiségű közérdekű munkára is ítélték...
- A végére pedig egy kis bulvár: A Miami Heat játékosa, Greg Oden összetűzésbe került a törvénnyel. A 26 esztendős centert csütörtök reggel Indianapolisban tartóztatták le, mert állítólag arcon ütötte korábbi barátnőjét. Az eset Oden édesanyjának lakása előtt hajnali fél négykor történt. Annak idején Oden a 2007-es draft első választottjaként robbant be az NBA-be és a Portland Trailblazershez került, ígéretből azonban elsősorban elhúzódó térdproblémái miatt nem lett igazán nagy sztárja a ligának. Oden a Miamiban töltött első idényében is csupán 26 meccsen kapott (epizód)szerepet.
Kosárlabda
A Lakers legyőzte a Brooklyn Netset
11/04/2021 08:30
Kosárlabda
A Clippers nyerte a városi derbit
05/04/2021 09:21