Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

John Wall bevalotta, egy időben öngyilkos gondolatokkal küzdött

Péter Babos

Frissítve 01/09/2022 - 20:11 GMT+2

John Wall saját alapítványának rendezvényén beszélt legnehezebb időszakáról. Amint a Clippers újdonsült irányítója elmondta, sérülései, a covid és édesanya, valamint nagymamája elvesztése vezetett élete legsötétebb korszakához.

John Wall

Fotó: Getty Images

John Wall nehézségeiről már korábban is írtam cikket, az viszont kizárólag a pályán és annak környékén látható nehézségeiről szólt. Az irányító saját szülővárosában hozott létre egy rendezvényt, ahol nyíltan beszélt arról is, amiről a külső szemlélők semmit sem tudhattak.
picture

John Wall és LeBron James

Fotó: EFE

2019 elején feküdt először kés alá az ötszörös All-Star játékos, amikor is a beavatkozással szakadt achilles-inát hozták helyre. Ha ez önmagában nem lett volna elég egy éven belül elhunyt édesanyja és nagymamája is, ráadásul mindez a covid-időszak alatt történt.
"Ez volt a legsötétebb korszak életem során. Volt olyan pillanat, amikor elgondolkodtam az öngyilkosságon."
Wall ott volt édesanyjával a kórházban, mikor a hosszú kemoterápiás kezelés ellenére elhunyt.
"Visszatekintve úgy gondolom, hogy ha ezen az időszakon túljutottam, nincs olyan amit ne tudnék legyőzni az életben. Persze mindenkinek vannak nehéz pillanatai, és tudom, hogy sokan nem lettek volna képesek ezek után talpra állni, nekem sikerült. Az, hogy most újra lehetőséget kaptam az NBA-ben és újra a legjobbak között játszhatok, a szurkolóim támogatása, és hogy a szülővárosom mellettem van, nagyon sokat jelent nekem. Látszik az arcomon is, hogy sokkal többet mosolygok, most lehetőségem van két szupersztárral együtt játszani" - Kawhi Leonarddal és Paul Geroge-dzsal. "Hiszek benne, hogy az idei Clippers nagy dolgokra lesz képes."Az emberek azt mondják papíron jól néünk ki, remélem így lesz. A csapat nagy része abban a korban van amikor már nem az a cél, hogy MVP-címet nyerjünk, vagy gólkirályok legyünk, hanem csak a bajnoki cím számít. Mindent megfogunk tenni ezért."
Az interjú kikerülése után többek között LeBron James is támogatásáról biztosította Wallt Twitteren.
Wall 2010-ben 1/1-esként került a ligába és a Washington Wizardshoz, innen került be ötször az All-Star gálára. 2019-es sérülése miatt 12 hónapot kellett először kihagynia, majd a "covid-szezonban" a Houston Rocketshoz került.
Az Achilles-sérülés miatt a houstoni debütálás a 2020-21-es évre tolódott, és 40 meccs erejéig tartott. Hozzá kell tenni, hogy legalább ezeken az összecsapásokon nagyszerűen játszott, 20.6 pontot, 6.9 gólpasszt és 3.2 lepattanót átlagolt 32.2 perc alatt.
Az egyetlen probléma csak az volt, hogy a Rockets elcserélte James Hardent 2021. januárjában, így az újjáépítés mellett döntött a franchise, amibe nyilvánvalóan nem illett bele Wall. Hogy mennyire nem? Annak ellenére nem került parkettre a '21-22-es szezonban, hogy nem volt sérült, a két fél szimplán megegyezett, hogy a korábbi 1/1-es kiüli a bajnokságot.
Nyáron aztán végül a Rockets kivásárolta őt, Wall pedig a Los Angeles Clippers játékosa lett, ahol lesz lehetősége megmutatni, hogy képes még egy bajnok esélyes csapat hasznos tagja lenni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés