Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Doncic megint varázsolt, LeBron James és a Lakers látta ennek kárát

Eurosport Magyarország

Publikálva 13/01/2023 - 09:56 GMT+1

Az NBA legutóbbi játéknapjának csúcsrangadóján a szlovén klasszis kétszer is megmentette csapatát menetrendszerű triplájával és végül kétszeri hosszabbításban nyert csapatával Los Angelesben.

Luka Doncic (Dallas) face aux Lakers

Fotó: Getty Images

Luka Doncic vezetésével kétszeri hosszabbítás után győzte le a házigazda Los Angeles Lakerst a Dallas Mavericks az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján.
A szlovén kiválóság 35 ponttal, 14 lepattanóval és 13 gólpasszal zárta az összecsapást, ez volt pályafutása 56. tripla-duplája. A találkozót jól kezdte a Mavs, ám ezt követően LeBron James és Russell Westbrook vezetésével a Lakers erőre kapott és átvette az irányítást. A rendes játékidő végén három pont hátránya volt a dallasiaknak, 10 másodperccel a vége előtt azonban jött Doncic és egy triplával hosszabbításra mentette a meccset. A ráadásban is úgy tűnt, hogy a Lakersszé lesz a meccs, ám Doncic ezt nem így gondolta és egy újabb triplával másodszorra is kiharcolta a hosszabbítást. Ezt már nem bírta a Lakers, a Mavs idegenben nyert 119-115-re. A Lakers egymás után másodszor kapott ki egy ötmeccses sikerszériát követően.
A játéknap többi mérkőzésén az Oklahoma megszórta a Philadelphiát, a keleti rangadón a Boston nyert a Brooklyn ellen, a Miami legyőzte a Milwaukee-t, a Toronto pedig a Charlotte-ot, míg a Cleveland Cavaliers idegenben nyert a Portland ellen, így keleti negyedik, négy meccsel lemaradva a konferencia élcsapatától, a Boston Celticstől.
Eredmények:
Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 115-119 - kétszeri hosszabbítás után
Philadelphia 76ers-Oklahoma City Thunder 114-133
Brooklyn Nets-Boston Celtics 98-109
Miami Heat-Milwaukee Bucks 108-102
Toronto Raptors-Charlotte Hornets 124-114
Portland Trail Blazers-Cleveland Cavaliers 113-119
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés