Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Közel 20 méterről dobott teljesen abszurd NBA-rekord győztes kosarat Devonte’ Graham

Szántó Petra

Frissítve 16/12/2021 - 20:44 GMT+1

Egy nappal Steph Curry triplakirállyá koronázása után újabb NBA-rekord született a szürreális végjátékot hozó Oklahoma City Thunder – New Orleans Pelicans mérkőzésen.

Devonte’ Graham - www.marca.com

Fotó: From Official Website

Már a meccs utolsó előtti kosara sem volt akármi, hiszen Shai Gilgeous-Alexander lehetetlennek tűnő mozdulattal, szinte félpályáról megdobott triplája révén 1.4 másodperccel a vége előtt egyenlített a Thunder, felrobbantva a hangulatot a stadionban.
Ám a feketeleves még csak ekkor jött, hiszen mire nem elég 1.4 másodperc? A dudaszó pillanatában Devonte’ Graham még a pálya háromnegyedénél sem járt, így el kellett dobnia a labdát, ami aztán bődületesen pontosnak bizonyult. Ezzel a bravúrral nyert végül a Pelicans idegenben 113-110-re.
Az extázisban kiabáló kommentátorok először még 65 lábra, azaz közel 20 méterre tippelték a dobás távolságát, ám brit és japán tudósok rövidesen kiszámolták, hogy Graham nagyjából 61 lábra, azaz körülbelül 18 és fél méterre állt a kosártól, amikor eleresztette a labdát.
Igazából teljesen mindegy, ez a győztes dobás végül szintén NBA-rekord lett, mint minden idők legmesszebbről eldobott game-winning kosara.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés