Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gobert Minnesotában, Durant cserét kért, Zion, Jokic, Booker és KAT nagy pénzt kapott - összefoglaló

Péter Babos

Publikálva 02/07/2022 - 15:29 GMT+2

Gobert Towns mellé került, Brogdon Bostonba. Durant cserét kért, Zion, Beal, Booker, LaVine, Morant, Jokic és KAT nagy pénzt kapott eddigi csapatától. Egészen őrületes napokon vagyunk túl az NBA-ben és még korántsincs vége!

Karl-Anthony Towns és Rudy Gobert csapattársak lesznek

Fotó: AFP

Akiket elcseréltek

Péntek este robbant a bomba, a Utah Jazz Minnesotába cserélte a háromszoros All-Star és háromszoros Év Védője Díj-nyertes Rudy Gobertet, ellenérték gyanánt Malik Beasley-t, Patrick Beverley-t, Walker Kesslert, Jarred Vanderbiltet, Leandro Bolmarót és 4 (!!!!) darab első köröst küldött Salt Lake City-be a Timberwolves.
picture

Rudy Gobert

Fotó: Getty Images

A Jazz tehát megbontotta a Mitchell-Gobert duót, sőt, állítólag az első számú jelöltjük is megvan a francia pótlására, méghozzá a Sunsnál kegyvesztetté váló DeAndre Ayton személyében. Hogy a Minnesota mégis miért adott ennyi Gobertért, az jó kérdés...
Véget ért tehát a Beverley-éra Minnesotában....
A friss döntős Boston Celtics is erősített, Malcolm Brogdont szerezte meg Brad Stevens, Daniel Theis, Aaron Nesmith, Nick Stauskas, Malik Fitts, Juwan Morgan és egy 2023-as első körös került Indianába. A Celtics a fogadóirodáknál rögtön a legesélyesebb csapattá lépett elő a keleti konferencia megnyerésére a következő szezonban.
picture

Malcolm Brogdon

Fotó: Eurosport

Volt egy kisebb csere is az Atlanta tovább folytatta a mozgolódást a piacon Justin Holiday-t és Mo Harkless-t, valamint egy elsőköröst zsákmányolt be, a Sacramento Kings Kevin Huerterrel gazdagodott.

Akik megkapták a nagy pénzt

  • Nikola Jokic (Denver Nuggets)
Az elmúlt két szezon MVP-je az NBA-történelem legnagyobb szerződését írta alá. A következő 5 évben 264 millió dollárt fog keresni a szerb magasember, megérdemelten. Michael Porter Jr. és Jamal Murray visszatérésével a csapatnak is sokkal jobbak lesznek az esélyei az elkövetkezendő szezonokban a rájátszásban.
  • Zion Williamson (New Orleans Pelicans)
Mondd, mennyit ér az ember, ha tehetséges, de folyton sérült? A Pelicansnak 5 évre 231 millió dollárt. Ha egészséges, nem kérdés, hogy megéri ezt a pénzt 2019 1/1-ese, ám 3 év alatt eddig csak 85 meccset tudott játszani...
picture

Zion Williamson

Fotó: AFP

  • Zach LaVine (Chicago Bulls)
Volt róla szó, hogy LaVine távozna a Bullstól, végül az 5 évre ajánlott 215 millió meggyőzte a zsákolóbajnokot, hogy maradjon Chicagóban.
  • Bradley Beal (Washington Wizards)
Ahogy arról korábban írtunk is, Beal a másik olyan játékos, akiről jöttek olyan hírek, hogy új csapatban folytatja jövőre, a Washington Wizards végül beajánlotta neki is a maximum szerződést - 5 év 251 millió dollár -, így a 29 éves játékos maradt a fővárosban.
picture

Bradley Beal

Fotó: Getty Images

  • Devin Booker (Phoenix Suns)
Itt nem volt kérdés, Booker és a Suns is szerette volna folytatni azt, amit a 2020-21-es szezonban elkezdtek, amikor döntőt játszott az arizonai együttes. Bár Kendall Jennerrel szakított D-Book, valószínűleg a 4 évre kapott 224 milliós kontraktusa vigasztalóan hatott rá.
  • Karl-Anthony Towns (Minnesota TImberwolves)
Jessica Holtz nem csak Booker, de KAT ügynöke is, nem volt tehát rossz napja a hölgynek, sem a játékosainak. Towns pont úgy 4 évre 224 millióért írt alá, mint korábbi egyetemi csapattársa.
  • Ja Morant (Memphis Grizzlies)
2019 1/2-ese is pont olyan szerződést írt alá, mint Zion, nem is lehetett kérdés, hogy megkapja és megérdemli.
picture

Ja Morant

Fotó: Getty Images

Durant cserét kért

Úgy tűnik a Brooklyn Nets másodszor is befürdik 9 év alatt, először a Garnett-Pierce-cserével, most Kevin Duranttel és Kyrie Irvinggel. Irving már korábban is jelezte, hogy távozna, és csak azért hívja le játékosopcióját, hogy a Nets sign and trade keretében megváljon tőle. Amint Irving belépett szerződése utolsó évébe, Durant azonnal cserét kért. A Netset egy óra alatt 15 csapat kereste a klasszissal kapcsolatban, és elnézve, hogy mit kapott a Jazz Gobertért, hatalmas ellenértékben reménykedhetnek a brooklyniak.
picture

Kevin Durant és Kyrie Irving

Fotó: Getty Images

Durant és Irving 2019-ben együtt igazoltak Brooklynba, és összesen 44 meccset játszottak együtt a 3 év alatt.
Duók akiknek több meccsük van:
  • 45 - Dirk Nowitzki és Rajon Rondo (Dallas Mavericks)
  • 47 - Hakeem Olajuwon és Vince Carter (Toronto Raptors)
  • 48 - Rasheed Wallace és Allen Iverson (Detroit Pistons)
  • 48 - Steve Nash és Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)
  • 53 - LeBron James és Shaquille O' Neal (Cleveland Cavaliers)

További érdekes igazolások

  • Jalen Brunson (New York Knicks)
Brunson úgy írt alá New Yorkba, hogy nem volt hajlandó előtte meghallgatni sem korábbi csapatát, a Dallas Maverickset. A döntésben a pénz mellett közrejátszhatott az is, hogy a Knicks a nyáron kinevezte segédedzőnek Rick Brunsont, Jalen édesapját.

  • Gary Payton II (Portland TrailBlazers)
Egészen hihetetlen sztori az övé. Anno videóelemzőnek jelentkezett a Golden State Warriorshoz, a csapat végül úgy döntött, hogy mégis inkább játékosként számítanának rá. Payton 2022-ben bajnok lett a Warriorsszal, most pedig 3 évre 28 millió dollárt kapott a Portland TrailBlazerstől.
  • Ricky Rubio (Cleveland Cavaliers)
Egy igazi "feel good"-sztori, a spanyol játékmester 2021 nyarán igazolt a Cavshez, és a szezon első felében a csapat egyik legjobbja volt. Aztán decemberben térdszalagszakadást szenvedett, a Cavs pedig elcserélte Indianába őt. Nyáron lejárt a szerződése és most visszatér Clevelandbe, ahol miután befejezte rehabilitációját, a szezon második felében ismét a gárda erőssége lehet.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés