Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Felavatták a Kobe Bryantet és lányát ábrázoló szobrot a két évvel ezelőtti tragédia helyszínén

MTI

Publikálva 27/01/2022 - 10:52 GMT+1

A szobor emléket állít a két évvel ezelőtti tragédiának, amikor Bryant és lánya halálos helikopter-balesetet szenvedett a kaliforniai Calabasasban.

A Kobe Bryantet és lányát ábrázoló szobor

Fotó: Getty Images

Kobe Bryant halálának második évfordulóján felavatták a Los Angeles Lakers legendás kosárlabdázójának és lányának emléket állító szobrot.

A 74 kilogrammos bronz alkotást a kaliforniai Calabasasban ott helyezték el, ahol az NBA-sztár és 13 éves lánya hét másik személlyel együtt életét vesztette egy helikopter-balesetben 2020. január 26-án.
A szobor Bryantet és lányát, Giannát ábrázolja, mindketten kosárlabdás felszerelésben állva egymásra mosolyognak, a talapzaton pedig az áldozatok neve mellett a kosaras egyik leghíresebb mondata áll: "Hősök jönnek-mennek, de a legendák örökké élnek!"
A Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés