Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elhunyt a Celtics 11-szeres bajnok legendája

Eurosport Magyarország

Publikálva 31/07/2022 - 22:04 GMT+2

Elhunyt Bill Russell, aki 11 bajnoki címével az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legeredményesebb játékosa. A család közlése szerint a Boston Celtics 88 éves legendája vasárnap úgy hunyt el, hogy a felesége végig mellette volt.

Bill Russell

Fotó: Getty Images

NBA - Elhunyt a Boston Celtics 11-szeres bajnok legendája

"Bill Russell minden idők legnagyobb bajnoka a csapatsportágakat tekintve" - jelentette ki Adam Silver, az NBA elsőszámú vezetője. Kifejtette, Russell sokkal többet képviselt, mint a sport, mert az egyenlőség, a tisztelet és a befogadás nagykövete volt. Kiemelte, hogy pályafutása csúcsán határozottan kiállt a polgári jogok és a társadalmi igazságosság mellett.
Az olimpiai bajnok center egész pályafutását a bostoni együttesben töltötte, 13 idényéből 11-szer ünnepelhetett bajnoki címet, ami máig egyedülálló az NBA történetében, ebből nyolcszor megszakítás nélkül. Egyénileg ötször választották a liga legértékesebb játékosának, az All Star-gálán 12-szer szerepelt.
Russell pályafutása során meccsenként 15,1 pontot és 22,5 lepattanót szerzett, játékosként 1975-ben, edzőként pedig 2021-ben választották a Hírességek Csarnokába. A Boston Celtics visszavonultatta a 6-os mezszámát.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés