Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sztárigazolás: bombaüzletet jelentett be a Lakers

Eurosport
Eurosport

Publikálva 30/07/2021 - 08:52 GMT+2

Westbrookért cserébe három játékost adtak, aki LeBron James csapattársa lesz.

Russell Westbrook #4 of the Washington Wizards guards LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers during the fourth quarter at Staples Center on February 22, 2021 in Los Angeles, California

Fotó: Getty Images

Bombaüzletet jelentettek be az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): Russell Westbrook a Washington Wizardstól a Los Angeles Lakershez szerződik.

A 2017-ben a liga legértékesebb játékosának választott Westbrookért három játékost, Kyle Kuzmát, Kentavious Caldwell-Pope-ot és Montrezl Harrellt, valamint a csütörtöki draft első körében kiválasztott Isaiah Jackson játékjogát adja oda a Lakers.
Westbrook Los Angeles-i születésű, a UCLA egyetemi csapatát kétszer is a bajnoki négyes döntőig vezette.
Az irányító vezeti a liga történetében a legtöbb tripla duplát szerezte, pályafutása során 184 alkalommal ért el kétszámjegyű eredményt három statisztikai mutatóban. Az előző szezonban a Washingtonban meccsenként átlagban 22,2 pontot, 11,5 lepattanót és 11,7 gólpasszt ért el.
A 32 éves játékost 2008-ban az Oklahoma City Thunder választotta ki, 2019-ben a Houston Rocketshez cserélték, egy évvel később pedig a fővárosba távozott.
Westbrook érkezésével elképesztő trió áll össze a Lakersnél, ugyanis a tavalyi bajnoknál ott van LeBron James és Anthony Davis is, igaz, az előző idényben mindketten sokat voltak sérültek, így a gárda a playoff első körében búcsúzott a későbbi döntés Phoenix Sunsszal szemben.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés