Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

28 éves az NBA történetének talán „legszemetebb” zsákolása

Farkasvölgyi Gábor

Frissítve 20/05/2022 - 19:00 GMT+2

A Chicago Bulls és a New York Knicks rivalizálása legendás méreteket öltött a 90-es évek NBA-jében. Ez a rivalizálás egy cseppet sem kopott meg Michael Jordan visszavonulásával, sőt, Scottie Pippenéknek sikerült egy teljesen más szintre emelniük, ebben pedig közrejátszott az a bizonyos zsákolás, amely a liga történetének egyik „legszemetebb” zsákolásaként lett elkönyvelve.

Scottie Pippen 28 éve a mai napon becstelenítette meg Patrick Ewingot

Fotó: Other Agency

1994-ben ezen a napon, Scottie Pippen, a legendás Chicago Bulls nem kevésbé legendás klubikonja kegyetlenül poszterre tette az örök rivális New York Knicks legendáját, Patrick Ewingot. A zsákolás még 28 év eltelével is hihetetlenül látványos, nem véletlenül írta be magát az NBA történetének legnagyobb és legemlékezetesebb megmozdulásai közé. Pippen amúgy technikait kapott mert „emberkedett”, de az vesse rá az első követ, aki nem tette volna ugyanezt ebben a szituációban.
Mert, hogy ez a mérkőzés élet-halál harc volt a Bulls számára a ’94-es rájátszás során, egészen pontosan a keleti konferencia elődöntőjének 6. meccse, hazai pályán, amely megnyerésével a „bikák” kiharcolták a mindent eldöntő hetedik összecsapás lehetőségét. Maga a zsákolás egy ellentámadásból jött össze, egy kimaradt Knicks akciót követő letámadásból a 2019-ig másodedzőként a Bulls kötelékéhez tartozó Pete Myers pattintott egy passzt Pippen elé, aki miután átvette a labdát, az éppen baseballos álmait megvalósító Michael Jordant megidézve emelkedett a magasba és húzta át a Knicks magasemberét. A közönség tombolt, majd heves füttykoncertbe kezdett, amikor kiderült, hogy a hős, Scottie Pippen technikait kapott „emberkedésért”. Pippen előbb Patrick Ewingnak mondott oda, majd a legendás rendezőt, az örök Knicks-drukker Spike Lee-t ültette vissza a helyére, nem éppen irodalmi stílusban.
Amúgy ez volt az a szezon, amely során Pippen átvette a karmesteri pálcát az idény előtt visszavonuló Michael Jordantől. A legendás 33-as élete szezonját játszotta, minden statisztikai mutatóban túlszárnyalta korábbi számait, igazi vezére lett a Bullsnak, sőt az All Star-gálán is megszerezte az MVP-díjat. A bajnoki döntő ugyanakkor nem jött össze, a mindent eldöntő hetedik meccsen a Chicago ugyanis kikapott a Madison Square Gardenben, így a Knicks jutott be a főcsoport döntőjébe, ahol a Reggie Miller fémjelezte Indiana Pacerst legyőzve (4-3) kiharcolták a fináléba jutást, ahol viszont márt nem bírtak a Hakeem Olajuwon vezette Houston Rockets csapatával (4-3).
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés