1994-ben ezen a napon, Scottie Pippen, a legendás Chicago Bulls nem kevésbé legendás klubikonja kegyetlenül poszterre tette az örök rivális New York Knicks legendáját, Patrick Ewingot. A zsákolás még 28 év eltelével is hihetetlenül látványos, nem véletlenül írta be magát az NBA történetének legnagyobb és legemlékezetesebb megmozdulásai közé. Pippen amúgy technikait kapott mert „emberkedett”, de az vesse rá az első követ, aki nem tette volna ugyanezt ebben a szituációban.
Mert, hogy ez a mérkőzés élet-halál harc volt a Bulls számára a ’94-es rájátszás során, egészen pontosan a keleti konferencia elődöntőjének 6. meccse, hazai pályán, amely megnyerésével a „bikák” kiharcolták a mindent eldöntő hetedik összecsapás lehetőségét. Maga a zsákolás egy ellentámadásból jött össze, egy kimaradt Knicks akciót követő letámadásból a 2019-ig másodedzőként a Bulls kötelékéhez tartozó Pete Myers pattintott egy passzt Pippen elé, aki miután átvette a labdát, az éppen baseballos álmait megvalósító Michael Jordant megidézve emelkedett a magasba és húzta át a Knicks magasemberét. A közönség tombolt, majd heves füttykoncertbe kezdett, amikor kiderült, hogy a hős, Scottie Pippen technikait kapott „emberkedésért”. Pippen előbb Patrick Ewingnak mondott oda, majd a legendás rendezőt, az örök Knicks-drukker Spike Lee-t ültette vissza a helyére, nem éppen irodalmi stílusban.
NBA
John Wall a világ legjobban fizetett hobbi kosarasa
13 ÓRÁJA
Amúgy ez volt az a szezon, amely során Pippen átvette a karmesteri pálcát az idény előtt visszavonuló Michael Jordantől. A legendás 33-as élete szezonját játszotta, minden statisztikai mutatóban túlszárnyalta korábbi számait, igazi vezére lett a Bullsnak, sőt az All Star-gálán is megszerezte az MVP-díjat. A bajnoki döntő ugyanakkor nem jött össze, a mindent eldöntő hetedik meccsen a Chicago ugyanis kikapott a Madison Square Gardenben, így a Knicks jutott be a főcsoport döntőjébe, ahol a Reggie Miller fémjelezte Indiana Pacerst legyőzve (4-3) kiharcolták a fináléba jutást, ahol viszont márt nem bírtak a Hakeem Olajuwon vezette Houston Rockets csapatával (4-3).
NBA
Az Orlando még Wojnarowskit is átverte, az amerikai-olasz Banchero az 1/1-es
24/06/2022 08:46
NBA
Pippen nehezen fogadta el, hogy Robin szerepe jutott neki Jordan Batmanje mellett a Chicago Bullsban
21/06/2022 16:22