Harmincöt pontjából harminchármat az első negyed után szerzett. Gyengén kezdett, de végre igazi vezére tudott lenni a Heatnek. LeBron James pályafutása során soha nem játszott olyan keveset döntőben, mint a Spurs elleni első meccsen. Az óriási hőség okozta görcsnek ebben nyilván nagy szerepe volt, de nem csak az ő kiválása miatt született hazai győzelem.
James a második találkozón már kereste a lehetőséget, bevállalta a párharcokat, bátran beleállt a középtávoli tempókba (a második félidőben 11-ből 8-at bevágott), és győzelemre vezette a Miamit.
Hatvanhárom százalékkal dobott mezőnyből (22/14), de talán ennél is fontosabb, hogy végre voltak társai. Nem, nem Dwyane Wade-re gondolunk. Hanem Chris Boshra. Aki az első meccsen nagyon eltűnt, most pedig két fontos megmozdulással – tripla a sarokból, majd assist Wade-nek – gyakorlatilag eldöntötte a találkozót.
Tokyo 2020
Sorozatban az ötvenedik mérkőzését nyerte meg az amerikai női kosárlabda-válogatott az olimpián
15 PERCE
Erik Spoelstra már négy éve hangsúlyozza, hogy Bosh a legfontosabb játékosuk. Háttérbe vonult, elfogadja a harmadik számú ember szerepét a James-Wade duó mögött, és ez láthatóan nem zavarja.
Teszi a dolgát. Mert a célja egy újabb bajnoki cím. Amikor pedig kell (második meccs, utolsó 2 perc), előlép főszereplőnek.

35 pont, 10 lepattantó és 3 gólpassz. James óriásit játszott a döntő második meccsén

Fotó: Eurosport

Ha szigorúan a számokat nézzük, a Spurs nagy párosa az első meccshez hasonlóan hozta magát. A 39 dobott pont nem rossz a Parker-Duncan duótól, de a negyedik negyedben vállalt három mezőnykísérlet, és az ebből szerzett 3 pont rettentő kevés.
Főleg annak fényében, hogy megint nem voltak társaik. A döntő előtt minden szakértő azt emelte ki, hogy az eddig némileg háttérbe szorított játékosok klasszis teljesítménye győzelmet érhet. Egy meccsen legalábbis biztosan. Most sem Leonard, sem Belinelli nem tudott még egy kevés pluszt sem hozzátenni a Spurs játékához.
James végre vezérként viselkedett – az idei playoff második legponterősebb játékát hozta –, a Miami pedig 1-1-gyel utazhat haza. Ennyit számít az ő jelenléte.
Ennyire egyszerű a helyzet, ha végjátékban ő is a pályán van? Még akkor is, ha feltűnően sokat van nála labda?
Nyilván nem, de ez a Heat egy ilyen Jamesszel teljesen más.
Érdekes statisztikák a döntő 2. meccse után:
  • 47: Sorozatban 47 meccset játszott le úgy a Heat, hogy nem kapott ki egymás után kétszer a playoffban
  • 6: Amióta a James-Bosh duó csatlakozott a Miamihoz, a csapat hatszor bukta el egy párharc első mérkőzését a rájátszásban. A második találkozón azonban a Heat mindig nyerni tudott.
  • 33: James 35 pontjából 33-at az első negyed után szerzett. Utoljára a Brooklyn elleni párharc 4. összecsapásán játszott ennél eredményesebben. Akkor 24/16-os mezőnymutató mellett 49 pontig jutott
  • 52.9%: A Miami majdnem 53%-kal dobott a döntő második meccsén. A meghatározó emberek közül, senki nem zárt 50%-os mutató alatt. Wade 9/5-tel, Bosh 11/6-tal fejezte be a mérkőzést.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Japan - France - Kosárlabda – Olimpiai főhírek
5 ÓRÁJA
Tokyo 2020
A videó, amire minden kosárrajongó várt: két percnyi zavartalan Luka Dončić varázslat
EGY NAPJA