A maga nemében rekordot jelentő áron, 1,44 millió dollárért (428,5 millió forintért) kelt el aukción az amerikai kosaras legenda, Michael Jordan egyik játékoskártyája.

A TMZ Sports beszámolója szerint a kártya, amelyből 1997-ben összesen 23 készült, azért ért meg csúcsösszeget a személyazonosságát titokban tartó vevőnek, mert azon Jordan eredeti aláírása is szerepel. A kártyán az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA egykori sztárja abban a mezben látható, amelyet az 1992-es All Star-mérkőzésen viselt.
A sportolói kártya 61 licit után állt meg csaknem másfél millió dollárnál. A Jordan-féle kosaras kártyák eddig legtöbbet érő darabja 915 ezer dollárért kelt el egy néhány hónappal ezelőtti aukción.
Kosárlabda
Óriási csatában kapott ki a kosárválogatott Spanyolországban, mégis karnyújtásnyira az Eb
TEGNAP - 18:10
Az 57 éves Jordan kétszeres olimpiai aranyérmes (1984, 1992), az NBA-ben a Chicago Bullsszal hatszor nyert bajnoki címet. Tizennégy profi idénye alatt játszott a Washington Wizards csapatában is, innen vonult vissza 2003-ban. Ötször választották meg az NBA legértékesebb játékosának, tízszer volt a liga gólkirálya, s 14 alkalommal játszott All Star-meccseken. Mérkőzésenként átlagosan 30,1 pontot gyűjtött, 6,2 lepattanót szerzett és 5,3 gólpasszt adott.
A sportkártyák és matricák (tényleg nagyon) rövid története | Eurosport
A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott labdarúgó-Európa-bajnokság hiánya különösen fájó pont a hazai focirajongóknak, részben mert még a Puskás Arénában sem mindennapos, hogy világsztárokat nézhetünk testközelből, részben pedig mert a legutóbbi Eb emléke még élénken él bennünk és hosszú évek után végre valamivel jobb szájízzel várhattuk a magyar válogatott pótselejtezőjét.
MTI
NBA
LeBron James vezetésével megint legyőzte a Lakers a Spurst
TEGNAP - 10:16
Kosárlabda
Rátgéber László: minél többet tudsz, annál inkább rájössz, hogy milyen keveset tudsz
23/11/2022 - 11:52