Az NFL évad már javában dübörög és szépen lassan majd az NBA és az NHL alapszakasza is elkezdődik a tengerentúlon. Szokásos NBA-s híreinkben a kosárlabda világának legfrissebb történéseit vesézzük ki:
- Komoly hullámokat okozott az amerikai médiában az NFL sztárok utóbbi időszakban elkövetett ügyeinek sorozata. Ebből szeretne okulni az NBA is, ahogy Adam Silver komisszárius elmondta, ők is gondolkoznak a családon belüli erőszakot is kiemelten kezelő fegyelmi szabályzat újragondolásán. "Az NBA igyekszik tanulni más ligák eseteiből. Fontos, hogy az érintettek is értesüljenek a változásokról és a gyermekek, feleségek is tudják azt, hogy ha valami történik, akkor kihez kell fordulni ezügyben. Ez nem csak a sportról szól, sokkal inkább egy társadalmi probléma, amivel nekünk is foglalkoznunk kell" - nyilatkozta Silver, aki szerint január környékére készülhet el a liga új viselkedési kódexe.
- "Öregkorára" sem akar lemaradni a mezőnytől Dirk Nowitzki, aki amellett, hogy a róla szóló film miatt turnézott az utóbbi napokban Németországban, vastagon dolgozik a dobótechnikáján is. "Nem gondolnám, hogy 36 évesen nincs lehetőségem tanulni. Szeretnék fejlődni és ennek érdekében fel akarom gyorsítani a dobómozdulatomat" - nyilatkozta az egyik würzburgi edzése után a német kosaras, aki tisztában van vele, hogy a lábai már nem viszik olyan gyorsan és nem tud annyira magasra ugrani, mint évekkel ezelőtt, így kézzel kell ellenfelei előtt járnia. A Dallas szeptember 29-én kezdte meg a felkészülést a szezonra, amely számukra október 28-án a címvédő San Antonio Spurs otthonában kezdődik el.
Kosárlabda
Rekordáron vették meg az NBA-legenda mezét
09/05/2021 12:09
- Hosszú távon is a Phoenix Suns játékosa marad Eric Bledsoe. A 24 esztendős játékos több hónapja tárgyalt már a klubbal, most végre sikerült egyezségre jutniuk, így 70 millió dollárért cserébe 2019-ig marad a Sunsnál. Az elmúlt évadban Bledsoe 17,7 pontot és 4,7 lepattanót átlagolt meccsenként, sőt 5,5 gólpassza is volt, így nem csoda, ha nagyon akarták őt Phoenixben, ahova eredetileg csak jövő nyárig volt érvényes a szerződése. Igaz, a jó átlagokat csak 43 meccsen pattogtatta össze a korábban a Clippersnél is megforduló játékos, mert egy mostanra már begyógyult sérülés akadályozta őt a mozgásban.
- A napokban az NBA-nek is megvolt a maga bűnügye, amelyről a Charlotte Hornets játékosa, Jeff Taylor gondoskodott. A 25 éves játékost Michigan államban kapcsolták le a zsaruk, ahol testi sértésért és privát vagyontárgyak megrongálásáért kell majd felelnie. A svéd születésű, eddig két NBA-szezont teljesítő játékos 5000 dollárnyi kaució ellenében szabadlábon védekezhet.
- A spanyol Unicaja Malaga együttesétől az NBA-ben szereplő Phoenix Sunshoz érkezik Zoran Dragic. A szlovén válogatott játékosnak a bátyja, Goran is a klub alkalmazottja, ami vélhetően segített a kétéves, négymillió dolláros szerződés tető alá hozásában.
- Rossz hír a Boston Celtics szurkolóinak, hogy kidőlt a felkészülésből Rajon Rondo. Az irányítónak a bal kezében tört el a kéztőcsontja, pénteken már meg is kellett őt műteni. Az orvosok vélekedése szerint minimum 6-8 hetes kihagyásra kényszerül majd. Rondo számára azért különösen szomorú az újabb sérülés, mert az előző évad nagy részét keresztszalag-szakadás miatt ki kellett hagynia. A mostani sérülés amúgy nem a kosárlabdapályán, hanem odahaza történt meg a kiváló kosarassal, aki saját lakásában esett el. A 28 éves játékos körül a nyáron sok klub legyeskedett, így bár a szezon rajtjáról most biztosan lemarad, még kérdés, hogy hol folytatja majd karrierjét.
Kosárlabda
Ugyanazzal a csapattal készül a 18. WNBA-szezonjára a zseniális irányító
07/05/2021 08:44
Kosárlabda
Így élte meg Hanga Ádám, hogy „felrobbant” mellette a Barca sztárja
06/05/2021 18:33