Már közel kétmillióan írták alá azt a petíciót, amely kérvényezi: a vasárnap tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryantről mintázzák újra az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) logóját.


A számos híresség - köztük Snoop Dogg, Justin Bieber és Usher - által támogatott indítvány ötlete Bryant egyik 16 éves rajongójától, a vancouveri Nick Moghtadertől származik. A petíciónak helyt adó change.org  honlap azt írta: ez az oldal történetének legnagyobb tempóban gyarapodó kérvénye.
"A nagy Kobe Bryant idő előtti és váratlan halála nyomán kérjük, írja alá ezt a petíciót, ezzel támogatva, hogy halhatatlanná váljon az NBA logójaként" - áll a weboldalon.
Tokyo 2020
Drámai végjátékban kaptak ki Doncicék, francia-amerikai döntő lesz kosárlabdában
7 PERCE
Az NBA jelenlegi, 1969 óta használt logóján a sportági Hírességek Csarnokának tagja, Jerry West sziluettje látható, aki Bryanthez hasonlóan egész pályafutását a Los Angeles Lakersben töltötte.
A többek között Kobe Bryantet és egyik lányát szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le vasárnap. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.
MTI
Tokyo 2020
Sokáig hátrányban voltak az amerikaiak, de a harmadik negyedben megérkezett Durant
6 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Brutális zsákolással büntettek az amerikai kosarasok
7 ÓRÁJA