Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hanga Ádám szerint akár sorsdöntő is lehet az El Clasico

Eurosport Magyarország

Publikálva 15/04/2023 - 17:01 GMT+2

Hanga Ádám, a Real Madrid magyar válogatott kosárlabdázója kiélezett mérkőzésre számít a vasárnapi El Clasicón, melyen - szerinte - hatalmas lépést tehet csapata az alapszakasz megnyerése felé.

Hanga Ádám

Fotó: AFP

A 34 éves játékos a közmédiában elmondta, hogy sorsdöntő összecsapás vár rájuk a bajnokságban, korábbi csapatával, a Barcelonával néznek szembe, a januári odavágót pedig kilenc ponttal a katalánok nyerték. A 44 ponttal listavezető Baskonia mögött mindössze két pont a lemaradása a Real Madridnak, és a Barcelona ugyancsak 42 ponttal a harmadik.
"Sok meglepetést nem nagyon tudunk okozni egymásnak, főleg ennyi mérkőzés között, és nagyobb taktikai újítást sem fognak véghez vinni az edzők, ezért nagyon egyszerű: az agresszivitás, a védekezés, a labdaszerzés, a támadólepattanók fognak dönteni és hogy ki játszik fizikálisabban" - mondta a kétszeres spanyol bajnok kosaras.
A nemzetközi porondot tekintve korábban már kiderült, hogy a Real Madrid pályaelőnnyel kezdi meg az Euroliga rájátszását április 25-én a Partizan ellen. A szerb csapat nem ismeretlen a madridiak számára, két hete például 21 ezer szurkoló előtt léptek pályára Belgrádban, ahol 14 pontos vereséget szenvedtek.
A kétszeres spanyol szuperkupa-győztes játékos szerint csapata nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott idén az Euroligában, és bízik abban, hogy a Partizant legyőzve, a kitűzött céloknak megfelelően bejutnak a Final Fourba.
Hanga Ádám a válogatott szünet után sérülésekkel bajlódott, így Spanyolországba visszatérve nem jutott nagyobb szerephez a pályán, ez azonban az utóbbi hetekben úgy változott meg, hogy nem a megszokott - 2-es, 3-as - posztján, hanem irányítóként számolt vele Jesús Mateo vezetőedző.
"Megtanultam az évek alatt, hogy csak úgy tudok formába lendülni, ha mérkőzésről mérkőzésre megvan a folyamatosság a játékban, tudok 15-20 perceket játszani, mert akkor egyre jobban tudok mozogni a csapattal" - vonta le a következtetést Hanga, aki új posztján is remekül teljesít.
A válogatottal kapcsolatban azt is megemlítette a Nemzeti Sporthíradóban, hogy még nem kapott hivatalos programot az olimpiai selejtezőről, de fontosnak tartja a nemzeti együttest a pályafutásában, és megerősítette: "ha szükség lesz rám, és szeretnék, hogy menjek, akkor ott leszek".
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés