Nincs annál szerencsétlenebb szituáció, mint amikor úgy ér véget a szezon számodra, hogy el sem kezdődött. Úgy esel ki esélyesként a pixisből, hogy benne se lehettél igazán a párbeszédben. Ez történt az Oklahoma City Thunderrel. Amikor eldőlt, hogy a regnáló MVP, Kevin Durant minimum decemberig bevethetetlen lesz, akkor az optimistábbak úgy gondolták odaát, hogy majd Westbrook végre megmutathatja, mire képes „egyedül”. Megmutathatja, hogy valóban franchise player, és elvezeti Scott Brooksékat addig, amíg az MVP visszatér. Nos, az élet máshogy gondolta…
Máshogy gondolta, mert Westbrook a szezon második találkozóján eltörte a kezét, és minimum egy hónapig nem lesz bevethető. Először megsérül a szupersztár, a csapat csendes vezére, majd nem sokkal a csapat első emberét kiszolgáló, de néha őt is túlnövő extraklasszis is. Azért az, hogy egyszerre essen ki a csapat két legjobbja, hát… Nagyjából átlag negyvenhét pont, tíz gólpassz, tizenkét lepattanó ment a levesbe. Ezek brutális számok. Scott Brooks csak annyit tehet, hogy minimalizálja a veszteséget, és megpróbálja túlélni csapatával a novembert. Nem lesz egyszerű…
Ami a Thunderrel történik, talán már több mint balszerencse. Emlékezzünk csak, hogy Westbrook sérült már meg a rájátszás kellős közepén (2013-ban), amivel meg is pecsételte a csapat szezonját, míg tavaly harminchat mérkőzést hagyott ki az alapszakaszban. Oklahomában jól tudják, benne van a játékában a sérülés, de ez értelemszerűen cseppet sem vigasztalja őket. Pedig idén… Pedig idén annyira fogadkoztak.
NBA
Hosszabbításban buktak el Curryék, a Memphisé az utolsó hely a rájátszásban
22/05/2021 08:10
Amerikában már cikkek, gondolatok tucatjai foglalkoznak a Thunder idei szezonjával, illetve annak idő előtti végével. Többen azt hozzák fel érvként, hogy bár nem (annyira) rossz a mélysége az oklahomai rotációnak, de gondok akadhatnak idővel. Lehet, hogy az „egy mindenkiért, mindenki egyért” hozzáállás eleinte menni fog, de a back-to-backek, illetve a nehezebb szériák során minden bizonnyal elő fog jönni Duranték hiánya. És akkor mi lesz? Amikor visszajön Durant és Westbrook, mondjuk öt, hat, ne adj’ isten több meccses hátránnyal, akkor vajon mi lesz? A sérülésekből épphogy felépülő klasszisok képesek lesznek rájátszásba vezetni a Thundert?
Valószínű, ha a további sérülések elkerülik a csapatot, akkor azért számolhatunk azzal, hogy meglesz a playoff. Nem lesz sétagalopp, de lehet bizonyítani. Meg lehet mutatni ország-világnak, hogy van tartalék. Aztán ki tudja? A rájátszásban már bármi megtörténhet, csak hát el kellene oda jutni, ugye. Lehetőleg egy egészséges Duranttel és Westbrookkal.
NBA
Extra izgalom vagy profitéhségből elkövetett igazságtalanság?
18/05/2021 11:11
Kosárlabda
Nyert a Lakers, egyre közelebb vannak a rájátszáshoz
16/05/2021 07:31