A Kobe Bryant - A Fekete Mamba élete címmel megjelent életrajzi könyv csütörtöki bemutatója után beszélgettünk Tőrös Balázzsal a Kobe Bryanthez fűződő személyes viszonyáról, a

 SportTV kosárlabda-szakértő műsorvezetője azt is elmesélte, mit tart kommentátori pályafutása legnagyobb mélypontjának.  

Többször is kifejtetted az elmúlt 15 évben, hogy ellentmondásos a viszonyod Kobe Bryanttel kapcsolatban. A könyvbemutatón úgy fogalmaztál, hogy a 8-as mezes korszakát távolságtartással kezelted, mert nem rendelkezett azokkal a személyiségjegyekkel, amelyeket kedveltél másokban. A karrierje végére viszont már szerethető figura lett számodra is. Milyen tulajdonságai miatt nem volt neked szimpatikus sokáig?
Kobe Bryant megértéséhez szerintem nagyon fontos az, hogy lássuk, az ő korai sikereiben mennyi meló volt részéről, és mennyi a csapattársaiban. Michael Jordant nagyon sok mindennek elmondjuk, de neki volt egy isteni szerencséje: az, hogy Scottie Pippennek hívták a szárnysegédjét. Az, aki nem tört Jordan babérjaira, aki elvégezte a piszkos munkát, és aki egy biológiai atlasz volt, amikor pedig a sérülései nem hátráltatták, tökéletes formában játszott. Nos, Kobe Bryant ehhez képest megkapta Shaquille O’Nealt, aki egy istenadta tehetség, de a világ lustája, nyáron klipet és filmet forgat, túlsúlyos, úgy időzíti a műtétjét, hogy nehogy játszania kelljen – nagyon nehéz kenyér. És hiába nyerik a bajnoki címeket, szerintem ebben a srácban mindez felhalmozódott. Az, hogy mennyivel jobbak lehetnének, mennyivel könnyebb lehetne az egész. 
"A Kobe Bryantről szóló kötetet a Nagy indiánkönyv mellé tudom tenni a polcon, akkora" | Eurosport
Kobe Bryant - A Fekete Mamba élete címmel életrajzi könyv jelent meg a januárban helikopter-szerencsétlenségben elhunyt Kobe Bryantről. A kötet bemutatóját csütörtökön délelőtt tartották Dávid Kornél és Tőrös Balázs részvételével. Ott jártunk. Roland Lazenby könyve 2016-ban jelent meg angolul, a magyar fordítása pedig - Csurka Gergely és Szemenkei Balázs, valamint a G-ADAM Kiadó révén - idén júliusban.
Tokyo 2020
Dončićéknak nem jelentett problémát a házigazda
EGY ÓRÁJA
Mikor láthattuk ennek eklatáns példáját?Ez 2004-ben kulminálódik, amikor a Detroit Pistons megérkezik, amely minden idők egyik legátlagosabb bajnokcsapata. Ezt tisztelettudóan mondom, mert ha megnézzük, náluk a legrosszabb és a legjobb játékosok között a legkisebb az eltérés talán minden bajnokcsapat közül. Kobe Bryant meg úgy gondolta, hogy ezek után nem fogja leadni az egyébként számos centit és rengeteg kilót feláldozó Ben Wallace elé O’Nealnak a labdát, hanem majd ő eldob mindent. Karl Malone-nak és Gary Paytonnak az oldalán. Ki is kaptak. Ő a nagy pillanatokban nem a csapatot helyezte előtérbe, hanem a saját filmjét. Van az Eszeveszett Birodalom című Disney-rajzfilm, 2000-es, zseniális. Ez volt az első olyan Disney-rajzfilm, amiben már nem énekeltek. Ott volt egy Kronk nevű fickó, aki egy nagy mamlasz, jóképű testőr volt, a gonosz boszorkány segédje. Épp ment valahová, miközben a narráció azt mondta, hogy "ez itt Kronk", és a saját theme songját dúdolta.Kobe Bryantnek is volt a fejében egy theme film: hogy ezt a meccset megnyerem, de nem csúnyán, hanem szépen. Úgy, hogy én dobom el, hogy az enyém lesz az utolsó, emberrel az arcomban és hero leszek. Michael Jordan hasonló helyzetben mit csinált? Flu Game? Leszegte a fejét és dobott 40 büntetőt. A világ legrondább játékát játszotta, mert tudta, hogy akkor arra van szükség. 
Meg egy idő után már bevonta a csapattársait, Paxsont, Kerrt, Kukocot, akik meccseket döntöttek el Jordan passzát követően.Igen, amikor tudta, hogy készültek rá, bevonta őket és vitte őket magával. Kobe Bryant ezzel szemben nem csak nyerni akart, hanem úgy akart nyerni, hogy ő a legjobb. Az én kommentátori pályafutásom legnagyobb mélypontja, hogy kijött belőlem nem a Lakers-hater, hanem a "play the right game"-gondolatnak a megcsúfolása. Kobe Byrant a 2010-ben megnyert döntő, a bostoni sorozat 7. meccsén dobott egy 6/24-et mezőnyből, ez egy legendás meccse. És a végén egy nagyon hülye szitut megint emberrel az arcában eldob, tán Gasol leszedi a pattanót, visszaadja, Kobe leszegett fejjel berongyol három bostoni védő közé, egyértelmű támadó faulttal, és megkapja a fújást. Én meg az élő közvetítésben azt mondtam, hogy "hát, ez gusztustalan!". Megállt bennem az ütő, mert ilyet nem mondhatok adásban. De Kobe Bryantnél voltak ilyen kilengések, amikor nagyon elképzelte a saját filmjét, és azt próbálta megvalósítani. 
Dávid Kornél szerint addig nem lehet senkit sem Kobe Bryanthez hasonlítani, amíg az illető nem nyer bajnoki gyűrűt | Eurosport
Dávid Kornél vagy egy órán át állt az újságírók rendelkezésére a Kobe Bryant - A Fekete Mamba élete címmel megjelent életrajzi könyv csütörtöki bemutatója után. Mi az utolsók voltunk a sorban, akik a januárban helikopter-szerencsétlenségben elhunyt klasszisról kérdezhettük az eddigi egyetlen magyar NBA-kosárlabdázót.
Nálad mikor fordult át a dolog abba az irányba, hogy már szerethető fickónak is tartottad?Az én hipotézisem, hogy te is közelről követtél olyan sportolókat, akik miután abbahagyták az aktív sportot, kerestek valamit maguknak. Valakiből étteremtulajdonos, másból edző lesz. Szerintem Kobe Bryant, amikor még nem szakadt el az Achillese, már tudta, hogy ennek valamikor belátható vége lesz. Ő egy nagyon okos fickó volt, és elég keveset engedett megmutatni magából. Amikor meghalt, kiderült, hogy hány emberrel volt sms-kapcsolatban, és mentorként is tevékenykedett. Jordanről is megtudhattunk utólag ilyesmiket. Imádom, hogy ezeket mennyire diszkréten tudták titokban tartani. Kobe Bryant a kosárlabda nélkül valószínűleg nem tudott létezni. Hogyan lehetett ezt az átmenetet megcsinálni? Valahogy rájöhetett arra, hogy örömet okozni, szórakoztatni, jó fejnek lenni jó. Már nem volt szükséges mindent beletenni egy célért, mert az a cél már elérhetetlen volt. Akkor meg akár már jól is érezhette magát. Az jött vissza, hogy jó viccesnek lenni Jimmy Kimmelnél, jó mentorálni, jó akadémiát nyitni, jó a lányokkal foglalkozni, és jó jobbá tenni azt, amit korábban rossz volt. Ő akkor kezdhetett el élni, mert látta, hogy onnantól már indokolatlan lenne minden energiát beleforgatni egy olyan sztoriba, amibe már nem tud eleget visszaadni a kora miatt. 
Köszönjük, Kobe! | Eurosport
Vasárnap este kicsit megállt az idő, elment az egyetemes sport egyik nagy alakja, a Los Angeles Lakers ikonja, a valaha volt egyik legjobb kosárlabdázó, Kobe Bryant. Neve még életében fogalommá vált, de nem csupán az NBA-n belül, hanem az egyetemes sportban. Mert ő is az a típusú sportoló volt, aki túlnőtte saját sportágát és ikonná nőtte ki magát.
Az NBA mai mezőnyében látsz olyat, aki már nem Jordant másolja, ahogy ő tette, hanem aki inkább Kobe útját járja?Ketté kell választani a dolgot mentalitásra és játékstílusra. Bryant játékstílusa nem öregedett jól, mint ahogy Jordané sem. Nagyon hatékony triplázás nélkül nem tudna nagyon senki sem megélni, magának a középtávolinak a műfaja is ilyen szempontból halott. Ha a 2-es posztot megnézzük, akkor az látjuk, hogy ennek a pozíciónak kihalói vannak, mint igazán nagy ászai. Az elmúlt időszak bajnokcsapataiból Klay Thompsont nem tudod mellé tenni, hogy milyen játékos. A Toronto Raptors-nél VanVleet játszik, a Lakersnél Danny Green váltja, a Clippersnél Shamet játszik. Az igazi, tipikus, klasszikus 2-esekhez, ha Hardent mellé teszed, na, ő már teljesen másik játékos. Aki jó, az már nagyon másképp játszik. Mentalitásban is nagyon nehéz az összehasonlítás. Lehet, hogy megismételhetetlen. Azt hiszem, ha valaki most boldogulni akar, boldog ember akar lenni, és reklámszerződést is szeretne kötni, akkor nyitnia kell. Kawhi Leonard neve ugrik be, mint aki a "no fucks given"-kategóriában valamennyire őt hozza. De ha meg összerakod, ott sem érzi az ember komfortosnak az összehasonlítást. Ilyen szempontból is tök jó a kérdés, hogy nagyon "one of a kind" Kobe. A játék nagyon megváltozott már körülötte, és az a személyiség is nehezen érvényesülne. A könyvben van egy rész, ahol talán az első barátnője mondja, hogy "isteni volt Kobe-val, öt napból négyszer meccset néztünk". 
Reklámszakemberként melyik jelenlegi NBA-játékosra építenél fel egy kampányt azok közül, akik még nincsenek annyira az arcunkba tolva, mint mondjuk LeBron James, és akit szimpatikusnak is találsz erre a szerepre?Luka Doncicot mondom, működni fog nemzetközi szinten is.
Dávid Kornél: "Odaszóltam valamit a fiatal Kobe-nak, a csapattársaim mondták, hogy nem kellett volna..." | Eurosport
Rádióműsorunkban Dávid Kornél és Kun Zsolt segítségével elevenítettük fel a vasárnap elhunyt kosárlabdázó életének legszebb pillanatait.
Tokyo 2020
A szlovén kosarasok magabiztosan verték a házigazdát
2 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Sorozatban az ötvenedik mérkőzését nyerte meg az amerikai női kosárlabda-válogatott az olimpián
TEGNAP 09:26