Magyar idő szerint csütörtök hajnalban folytatódott az NBA rájátszásának nyugati főcsoportdöntője, a négy győzelemig tartó párharc második mérkőzésén a San Antonio Spurs 1-0-s előnyben fogadta az Oklahoma City Thundert. Az első összecsapás meglehetősen sima, 17 pontos hazai győzelmet hozott, a 122 kapott pontból érződött, hogy a Thunder még nem tudta megoldani a sérült Serge Ibaka helyettesítését védekezésben.
A második meccs első negyede hullámzó volt, 5-0-val kezdett a Thunder, 16-9-re azonban már a Spurs vezetett, elsősorban Splitter és Parker pontjainak köszönhetően. A játékrész végére aztán a vendégek szerezték vissza az előnyt, 26-24-nél mehettek rövid pihenőre a csapatok.
Kosárlabda
Ugyanazzal a csapattal készül a 18. WNBA-szezonjára a zseniális irányító
TEGNAP 08:44

Tony Parker betörései megállíthatatlanok voltak

Fotó: Eurosport

A második negyed közepén 36-33-ra vezetett az Oklahoma, ezt az eredményt pedig azért érdemes megjegyezni, mert nagyjából ekkor volt utoljára nyerő helyzetben a vendég együttes. A San Antonio a következő 13 játékperc alatt egy 43-14-es rohanással eldöntötte a mérkőzést, kívülről Green hárompontosai, a festékből pedig Duncan és Parker pontjai okozták az óriási fordulatot... miközben az Oklahoma két sztárja, Durant és Westbrook egyaránt nagyon gyenge napot fogott ki.

Durantnek és Westbrooknak nem ment

Fotó: Eurosport

Félidőben 58-44-re vezetett a hazai csapat, a harmadik negyed felénél pedig már 76-50 állt az eredményjelzőn, és bár a Thunder állt már fel nagyon nehéz helyzetekből ebben a rájátszásban (elég csak a Clippers elleni negyedik negyedes fordításra gondolni), a különbség ezúttal még tovább nőtt. Óriási luxus volt Gregg Popovich, a Spurs edzője számára, hogy csapata közel 30 ponttal vezetett három negyedet követően (91-62), és megtehette azt, hogy a combizom-sérüléssel bajlódó Parker, és a fiatalnak nem mondható Duncan a padról nézte végig a záró negyedet. Igaz, a túloldalon Durant és Westbrook is 30 játékperc alatt zárta a mérkőzést.

Duncan és Parker a padról nézték a negyedik negyedet

Fotó: Eurosport

A végeredmény 112-77 lett a hazaiak javára, és mivel a kezdőcsapatok nagy része a negyedik negyedben már nem lépett pályára, igazán kiemelkedő statisztikákat nem lehet felsorolni. A meccs legeredményesebb pontszerzője Tony Parker volt, 22 pontig jutott három negyed alatt, míg Danny Green 7/10-es hárompontos mutatóval jutott el 21 pontig, a hét hármas egyéni csúcs tőle a rájátszásban. Tim Duncan 29 perc alatt is összehozott egy 14 pont - 12 lepattanós dupla-duplát. A túloldalon borzalmas százalékkal dobott Kevin Durant (6/16, 0/4 hármas) és Russell Westbrook (7/24, 1/5 hármas) is, márpedig ha ők együtt a dobásaik egyharmadát értékesítik, sétagalopp lesz a Spursnek a rájátszás. A vendégektől egyedül Jeremy Lambet lehet kiemelni, aki 14 perc alatt 13 pontig jutott, 75%-os mutatóval.
Nagyon jól jön az extra pihenő az Oklahomának, a folytatásra ugyanis vasárnap éjjelig kell várni, Scott Brooksnak ennyi ideje lesz kitalálni valamit a Spurs ellen. A múltban bízhatnak Oklahomában: két éve a San Antonio ugyanígy, 2-0-s előnnyel kezdte a párharcot, a végén azonban a Thunder örülhetett.
Kosárlabda
Így élte meg Hanga Ádám, hogy „felrobbant” mellette a Barca sztárja
TEGNAP 18:33
EuroLeague
Szentpéterváron ragadtak Hangáék, miközben a szezon legfontosabb mérkőzésére készülnek
03/05/2021 10:24