Klay Thompson megjárta a poklot, cserébe félelmetesen jó formában áll készen ismét a harcra.

2019. június 13-án, a Toronto Raptors elleni NBA-nagydöntő hatodik meccsén sérült meg a Golden State Warriors, egyben a kosárlabdaélet egyik legjobbja, Klay Thompson. A 30 éves dobóhátvédnek a bal térdében szakadt el az elülső keresztszalagja, emiatt műtét és nagyon hosszú kihagyás várt rá.
Eközben a Warriors elveszítette a finálét, majd az új szezonban az ág is húzta őket, hisz Stephen Curry és Draymond Green is kidőlt. Erre egy egész év ment rá Oaklandben, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény mutatóit tekintve messze a leggyengébb az övék, 15-50-es mutatójuk miatt nem kerültek be a playoffba, és abban bíznak, hogy amennyiben valóban folytatódhat a bajnokság valamikor a nyár második felében, legalább játszhatnak valamilyen mérkőzéseket.
Tokyo 2020
Drámai végjátékban kaptak ki Doncicék, francia-amerikai döntő lesz kosárlabdában
EGY ÓRÁJA
Ugyanakkor vannak sportolók, akiknek kifejezetten jól jön a kényszerszünet, közéjük tartozik Thompson is, aki az egyéni edzések megkezdése után végre "szabaddá vált". 
A
The Athletic
bennfentes forrásai ugyanis azt jelentették, végre mindenféle korlátozás nélkül terhelheti bal lábát, miután néhány nappal ezelőtt megkapta az orvosi engedélyt.
Thompson fogta magát és magasabb fokozatra kapcsolt, s noha a teljes visszatérésig még kell neki pár hét, a rehabilitációt követően folyamatos dobóedzésekkel, intenzív futásokkal, zsákolásokkal végzi a tréningeket, sőt, teljes meccsszituációkat is gyakorol. 
Emellett
Steve Kerr
, a Warriors vezetőedzője egyértelművé tette, hogy amint elkezdhetik a csoportos edzéseket, Thompson, Curry és Green is rendes értékű munkát fog végezni.
"Mindannyian tudják, hogy erre lesz szükségük, kétség sem férhet ahhoz, hogy ne legyenek ott a csapattal."
Hetek választják el tehát a Golden State 11-esét attól, hogy újra átélje a nagy pillanatot. Akik látták őt edzeni, azt mondják, Thompson félelmetesen jó formában van, a labda tehát ilyen téren nem az ő térfelén pattog.
via The Athletic
Tokyo 2020
Sokáig hátrányban voltak az amerikaiak, de a harmadik negyedben megérkezett Durant
7 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Brutális zsákolással büntettek az amerikai kosarasok
8 ÓRÁJA