Nem egyszerű edzői feladat. Sőt, egyenesen nehéz. Visszahozni a Heat csapatát ebbe a párharcba. A legutóbbi két Miamiban lejátszott meccset elnézve, nagyjából lehetetlen. Amikor kikapsz 19 ponttal (úgy, hogy az ellenfél egy félidőn keresztül NBA rekordot jelentő 75.8%-kal dob mezőnyből), majd a következő meccs nagyszünetében ismét ekkora hátrányban vagy… Közben a sztárjaid szinte semmit nem tesznek be a közösbe, az ellenfélnek pedig minden bejön.
Boris Diaw és Kawhi Leonard. Két olyan játékos, akitől elvárták, hogy a Spurs nyerő emberei legyenek. Mondjuk egy meccsen, ebben a párharcban. De ez a duó mindkét idegenben lejátszott összecsapáson hozta magát. Diaw 8 ponttal, 9 pattanóval és 9 gólpasszal zárt, Leonard pedig már ötödször ért el dupla-duplát (20 pont + 14 lepattanó) a Heat elleni döntők során.
Két ilyen vereség után, nagyon nehéz visszajönni. Amikor egyszer sincs esélyed, és csapatként vernek meg. Mert azért az elég egyértelmű statisztika, hogy a Spursnek 497, a Heatnek csak 374 labdaérintése volt a 4. meccsen. Huszonöt illetve tizenhárom gólpassz mellett.
Kosárlabda
Rekordáron vették meg az NBA-legenda mezét
09/05/2021 12:09
Wade ezúttal is árnyéka volt önmagának, márpedig nélküle James sem az igazi. LeBron a 3. negyedben csapata 21 pontjából 19-et szerzett, de semmi több. A különbség nem csökkent. Mert Jamesnek nincs és nem volt társa.
A már szakértőként dolgozó Shaquille O’Neal azt mondta, a Miami játékosok testbeszéde nagyon árulkodó volt a 4. mérkőzés végén. Azt lehetett leolvasni a tekintetekből, hogy megint megvertek minket. De nagyon. Úgy, hogy esélyünk sem volt.

Duncan 10 ponttal és 11 lepettanóval zárt a döntő 4. mérkőzésén

Fotó: Eurosport

Az NBA történetében még soha nem fordult elő, hogy egy csapat átlagosan 15 pontnál nagyobb különbséggel nyerjen meg sorozatban két idegenbeli találkozót. A Spurs átlaga ebben a sorozatban: 18.3!
Sok feleslegesen elvállalt tripla, hatékonyabb labda nélküli munka, és a kiegészítő emberek hiányzó pontjai. Ez három olyan tényező, amelyben a Hetnek előre kellene lépnie. És egyben egyszerű magyarázat arra, miért vezet 3-1-re a Spurs.
És persze a védekezés. Mármint a San Antonio hatékony védekezése. Azt Gregg Popovich is jól tudta, mégegyszer nem fognak olyan remekül dobni, mint a 3. találkozón. Legutóbb nem is jutott 90 pont fölé a Heat.
Szóval nem irigyeljük Erik Spoelstrát. Láttunk már sok nagy feltámadást, de ilyen mélységekből visszajönni tényleg nagy csoda lenne.
Marco Belinelli, a Spurs kosarasa azt írta a szombati Gazzettában megjelent jegyzetében, hogy ez volt a tervük. Vagyis, szerették volna megnyerni a két idegenbeli meccset. Feladat teljesítve. Belinelli arra is kérte az olasz barátait, hogy ne foglaljanak jegyet a döntő 6. mérkőzésére Miamiba. Vélhetően nem lesz rá szükségük…
Érdekes statisztikák a döntő 4. meccsét követően.
  • 158: Tim Duncan pályafutása 158. rájátszásbeli dupla-dupláját érte el, ezzel megelőzte az örökranglistán Magic Johnsont.
  • 54.2: Majdnem 55%-kal dobott mezőnyből a Spurs, a döntő eddigi négy meccsén.
  • 31: Az eddigi 31 alkalom során, még egyetlen csapat sem fordított 1-3-as hátrányból, az NBA döntőjében.
Kosárlabda
Ugyanazzal a csapattal készül a 18. WNBA-szezonjára a zseniális irányító
07/05/2021 08:44
Kosárlabda
Így élte meg Hanga Ádám, hogy „felrobbant” mellette a Barca sztárja
06/05/2021 18:33