Mark Cuban, az NBA-ben szereplő Dallas Mavericks tulajdonosa úgy gondolja, hogy mind a 30 csapatnak pályára kellene még lépnie, amennyiben folytatódik a szezon. Mint ismert, az NBA március közepe óta szünetel a koronavírus-járvány miatt és bár körvonalazódnak az újrakezdés tervei, konkrétummal még nem állt elő a liga. Egyes híresztelések szerint rögtön a rájátszással folytatnák a szezont, mások szerint az alapszakaszból néhány meccset azért lejátszanának, hogy a közvetítési jogokból bejöjjenek a pénzek. Ez utóbbi forgatókönyv viszont sokaknál kiverte a biztosítékot.

A koronavírus-járvány miatt március közepe óta leállt az NBA, a csapatok edzőközpontjait bezárták, a játékosok egészen a múlt hétig egyéni edzéstervek szerint készülhettek. Az élet természetesen nem állt meg teljesen a liga háza táján, sőt bizonyos csapatoknál már zajlanak a kiscsoportos tréningek. Viszont konkrét terv az újraindulással kapcsolatban még nem látott napvilágot, csupán különböző forgatókönyvekről hallani. Az valószínűsíthető, hogy ha lesz folytatás, akkor az egy helyszínen – az orlandói Disney World erre a legesélyesebb – és július végén, augusztus elején valósulhat meg. 
Nincs értelme az NBA folytatásának - legalábbis a legendás center szerint | Eurosport
Március 11-e óta szünetel az NBA, és bár az újrakezdéssel kapcsolatban a kulisszák mögött folyamatos zajlanak a tárgyalások, konkrét tervvel még nem álltak elő a liga döntéshozói. A folytatás lehetősége ráadásul megosztja az NBA szereplőit, van olyan játékos, aki mellette, de olyan is akad jócskán, aki ellene van.
Tokyo 2020
Sorozatban az ötvenedik mérkőzését nyerte meg az amerikai női kosárlabda-válogatott az olimpián
TEGNAP 09:26
Viszont a lebonyolítással kapcsolatban számos pletykát hallani, van olyan, amely szerint rögtön a rájátszással venné kezdetét az új időszámítás, mégpedig úgy, hogy a legjobb 16 csapat főcsoporttól függetlenül mérkőzne meg egymással, a legjobb mérleggel rendelkező a leggyengébbel és így tovább. Hallani viszont olyan tervről is, amely szerint az alapszakaszt „elvinnék” Adam Silverék 70 meccsig, így a liga teljesítené a televíziós jogdíjakról szóló szerződésben a rá vonatkozó minimális számot és nem esne el egy igen komoly bevételtől. Viszont ez sokak szerint csupán látszatintézkedés lenne, többnyire tét nélküli mérkőzésekkel. 
Ez a forgatókönyv az alacsonyabban rangsorolt csapatokat sújtaná, azokat, amelyek ideális esetben a rájátszásra még eséllyel pályáznának, viszont ezzel az intézkedéssel a playoffba való bejutási sanszukat elvesztenék. Pont ez ellen emelte fel a hangját a liga egyik elit játékosa, a Portland Trail Blazers klasszisa, Damian Lillard, aki kijelentette, hogy nem fog pályára lépni, ha az NBA döntéshozói látszatintézkedéseket hoznak és csak a pénzre hajtanak, fittyet hányva a Portland és az ahhoz hasonló pozícióban lévő csapatok helyzetére.
És itt jön képbe Mark Cuban, pontosabban a dallasi tulajdonos ötlete. Cuban szerint minden együttesnek le kellene játszania még legalább öt, de maximum hét alapszakasz-mérkőzést, mielőtt elkezdődne a rájátszás, amelyet a különleges helyzet miatt ezúttal nem 16, hanem 20 csapat részvételével rendeznének. 
A dallasi tulajdonos az ESPN sportcsatornának felvázolt terve szerint így minden együttesnek meglenne a 70 alapszakasz-mérkőzése, amely a hírek szerint szükséges a televíziós szerződések maximális összegének kifizetéséhez. Cuban tervezete alapján konferenciánként hét-hét csapat biztosan bejutna a playoffba, a 9-10. helyezettek először egymással csapnának össze, majd a párharc győztese játszana a 8. helyen végzőkkel az utolsó rájátszás-helyekért. 
"Ez fair és izgalmas lebonyolítás lenne, amely több playoff-mérkőzést biztosítana, és kicsit felpezsdítené a ligát. Ráadásul majdnem minden csapatnak lenne még esélye a rájátszás kivívására"
- utalt arra a sportvezető, hogy amennyiben a főcsoportok 10. helyezettje is lehetőséget kapna a folytatásra, úgy mindössze két csapat, a tavaly nagydöntős Golden State Warriors és a Minnesota Timberwolves kiesése lenne biztos már most. 
Ami pedig a folytatást illeti, a 16 csapatos mezőny kialakulása után a szokásos mederben folyna tovább a küzdelem. Az NBA döntéshozói nem kommentálták Cuban ötletét és egyelőre konkrét tervet sem ismertettek a folytatással kapcsolatban. 
via részben MTI/Hosszabbítás
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Japan - France - Kosárlabda – Olimpiai főhírek
TEGNAP 05:08
Tokyo 2020
A videó, amire minden kosárrajongó várt: két percnyi zavartalan Luka Dončić varázslat
TEGNAP 12:10