Egy fecske nem csinál nyarat - tartja a mondás, igaz egyetlen játékos mégis fontos alakítója lehet egy kosárlabda mérkőzésnek. Erre különösen jó példát szolgáltat az Oklahoma City centere, Serge Ibaka, aki az NBA nyugati főcsoportdöntőjének harmadik meccsére tért vissza és ismét reményt adott a Thunder szurkolóknak. Kevin Duranték ugyanis eléggé gyenge játékkal (Ibaka nélkül nem állt össze a védekezés) bukták el a párharc első két meccsét 17 illetve 35 ponttal San Antonióban, ami után sokan már söprést (4-0-s Spurs siker) helyeztek kilátásba. A sorozatban 163. meccsen (!) telt házas Chesapeake Energy Arena persze ettől még tele volt optimista Thunder hívekkel.
Rejtélyes sérülése (bal vádlija húzódott meg és úgy volt, hogy az idei rájátszásban már nem is léphet pályára) után "feltámadt" azonban a liga egyik legjobb védőjátékosa, Ibaka játékra jelentkezett és ha már ott volt a pályán, akkor hétfőn hajnalban győzelemre vezette a Thundert. A hazai csapat a negyedik negyedben már 20 ponttal is vezetett, a végül kialakuló kilenc pontos differencia nem is mutatja eléggé a játék képét. Ibakával a Thunder 52-36-ra nyerte a lepattanó csatát, ami szintén nem elhanyagolható tény. A Spurs egyébként sorozatban nyolcadszor bukott el az Oklahoma ellen idegenben, igaz a pályaelőny náluk van a párharcban, így ez a mutató talán nem annyira aggasztó, mint Ibaka hirtelen visszatérése...
NBA
Két Supermant is edzhetett a Bikákkal táncoló Zen Mester, Phil Jackson
15 ÓRÁJA
"A fájdalom az fájdalom. Nem azért vagyok itt, hogy erről beszéljek"
- nyilatkozta a 106-97-es siker után a Thunder játékosa az őt sérüléséről faggató újságíróknak.
Ibaka öt nappal ezelőtt (állítólag) még járni sem tudott, most a Spurs ellen közel fél órát (29:36) töltött a parketten és új életet hozott a már lefutottnak vélt párharcba. A center 15 pontot dobott (7/6-os dobási hatékonysággal mezőnyből), emellett hét lepattanóba kapaszkodott bele és a védjegyének számító blokkokból is kiosztott négyet. Nem csoda, ha a Spurs támadójátéka is nehezebben alakult, jó példa erre az eddigi két meccsen remeklő Tim Duncan 17/7-es, Tony Parker 13/4-es (!) mezőnymutatója. A Spurs az első két meccsen 120 pontot termelt összesen a festékből, most az Ibaka által uralt térben csak 40-ig jutottak. Ibaka 3:17-el a vége előtt, 18 pontos Thunder előnynél ült le végleg a kispadra, mutatóujjával pedig az égieknek adott hálát azért, hogy ilyen gyorsan visszatérhetett a pályára.
"Amikor csapatról beszélünk, akkor azt szeretnénk, hogy mindenki ennyit tegyen a társaiért, mint ő. Serge most feláldozta a testét a csapatért"
- dicsérte a hőst a klub első számú játékosa, a most 25 pontig, 10 lepattanóig jutó Kevin Durant.
A Thunder másik nagy húzása az eddig gyengébben teljesítő, a párharc két meccsét egyaránt szerzett pont nélkül záró Thabo Sefolosha leváltása volt a kezdőben, a helyére beálló Reggie Jackson 15 pontot tett be a közösbe. A Thunder ezzel a sikerrel 2-1-re szépített a négy győzelemig tartó párharcban, amelynek negyedik meccsét újra az Oklahoma pályaválasztása mellett rendezik meg magyar idő szerint szerdán hajnalban. Zárásként pedig még egy adalék Ibaka játékának fontosságához. A Thunder a legutóbbi hat olyan meccsén rendre legyőzte a Spurst (2012 óta pedig 13/11 a mutató), amelyen a center pályára lépett. Nem csoda, ha ezek után Oklahomában mindenki izgatottan várja a híreket az orvosi szobából...
Tokyo 2020
Doncic-rajongóknak kötelező: a szlovén kosaras legszebb pontjai Spanyolország ellen
16 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Slovenia - Spain - Kosárlabda – Olimpiai főhírek
18 ÓRÁJA